דיאטת אטקינס וכולסטרול

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

07/07/2003 | 16:13 | מאת: מוקמוק

במהלך 6 החודשים האחרונים אני נמנע מאכילת פחמימות וסוכרים (כולל פירות) ומרבה באכילת חלבונים, שומנים וירקות. במשקל ירדתי 10 ק"ג, רמת הסוכר ירדה מעט ורמת השומנים בדם ירדה באופן משמעותי לרמה של 108 (היתי כבר ב 450!). עד כאו החיובי. רמת הכולסטרול הכללית עלתה מ- 200 ל- 266 רמת הכולסטרול הרע עלתה ל- 207 רמת הכולסטרול הטוב שתמיד היתה אצלי נמוכה מדי, עלתה במעט ומגיעה ל - 37. אני בן 35. קראתי את השאלות הנפוצות באתר זה וצויין שם שהשפעת התזונה על רמת הכולסטרול מתבררת כלא מהותית. שאלתי: כיצד זה מתיישב עם התוצאות הנ"ל? נראה כאילו ההתמקדות ברכיבי מזון מסויימים הקפיצו אצלי את ערכי הכולסטרול. האם כדאי לטפל בבעיה תרופתית, או שמא בכל זאת לשנות דיאטה?

07/07/2003 | 16:32 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

אני שולל מכל וכל כל דיאטה שאינה מאוזנת ולא כוללת את כל אבות המזון - ובמקרה זה דיאטת אטקינס. דיאטה עתירת חלבונים עלולה לפגוע בתפקוד הכליות והכבד בגלל הכמות העצומה של חומצת שתן ואוריאה הנוצרת מפירוק החלבון ויש לפנות מהגוף. לכן גם ממליצים משווקי השיטה לבדוק תפקודי כבד וכליות לאחר כששה שבועות של שימוש. ואם הכליות כבר נפגעו? מה נעשה אז? האגודה האמריקאית לטיפול בלב (AHA) שוללת את השימוש בדיאטה הזו בגלל ההשפעה השלילית על רמת הכולסטרול. בנוסף, עודף חלבונים עלול לגרום גם לבריחת סידן, עצירות, בעיות מפרקים, החלשת המערכת החיסונית, סרטן המעי הגס ועוד. מחקרים הוכיחו, כי לאורך זמן דיאטה מאוזנת המבוססת על פחמימות דווקא מאפשרת ירידה מתונה ושמירה על המשקל. רוב המשתמשים בדיאטת אטקינס חזרו למשקלם לאחר כשנה. כשבוחרים דיאטה צריך בראש ובראשונה לבדוק אם אפשר להמשיך בה לאורך זמן ואפילו לכל החיים. אנשנים עם בעיית משקל והשמנה חייבים להיות במשטר כל החיים ולא לפעול בשיטת "זבנג וגמרנו". אין קיצורי דרך, קיצורי קיבה ותרופות פלא... אני מציע לך לחפש חומר נוסף באינטרנט (יש שפע של מאמרים ומחקרים בנושא). בהצלחה צביקה

07/07/2003 | 19:51 | מאת: adi

מוקמוק, גם ספורט!!!! עדי

08/07/2003 | 10:19 | מאת: מוקמוק

צביקה , תודה על תשובתך. ברור כי אין בכוונתי להמשיך בדיאטה לא מאוזנת. המטרה היתה להגיע בצורה הדרגתית למשקל סביר והיא אכן הושגה (10 ק"ג בשישה חודשים). גם תפקודי הכבד והכליות נבדקו והכל בסדר. נותרה שאלת הכולסטרול: חוסר האיזון התזונתי, כך נראה, הביא לעלייה דרמטית בשעורי הכולסטרול בכלל וה LDL בפרט. האם לדעתך יספיקו שינויים תזונתיים בלבד להביא את שעורי הכולסטרול חזרה לערכים נורמליים או שהית ממליץ לשקול גם התערבות תרופתית?

מנהל פורום תזונה טבעית