טבעול

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/07/2003 | 01:03 | מאת: שירה

צביקה שלום! אני בת 23 צמחונית 18 שנה. אוכלת כמעט כל יום אחד ממוצרי טבעול ולפי דעתי זה מה ש"מחזיק" את ההמוגלובין שלי בטווח התקין. מדוע לדעתך מוצרי טבעול הם ג'אנק ? איזה תחליף אחר לבשר אתה מציע ? תודה

10/07/2003 | 08:42 | מאת: צביקה קורן -תזונאי

שירה שלום, אני לא מתנגד לצריכת מוצרי מזון המבוססים על סויה. לדעתי, המוצר המוגמר של החלבון הצמחי המעובד (מבלי להזכר שמות של יצרנים), עם כל התוספים הכימיים, השמן והטיגון, הופך אותו למזון קלוקל. (האם חשבת איך נותנים לחלבון הגולמי טעם של שניצל, נקניקיה, המבורגר וכד'?). אני לא בטוח שזה מה ששומר על ההמוגלובין שלך. האם את אוכלת גם ביצים ומוצרי חלב? הרבה צומחונים סובלים מחוסרים תזונתיים ומבעיות בריאותיות כאשר מחליטית יום אחד להפסיק לאכול בשר מסיבה זו או אחרת, אבל לא לומדים, או לא מקבלים הדרכה איך ומה לאכול במקום הבשר. גם אני צמחוני וממליץ על תזונה צמחונית- טבעונית, אבל דווקא אנחנו צריכים לצרוך רק מזון איכותי, בריא ומבריא. לשאלתך, במקום החלבון המעובד אפשר לאכול טופו (רצוי אורגני - 80 -100 גר' ביום), שקדים, אגוזים, זרעונים (חמניות, דלעת, שומשום), שילוב של קטניות עם דגן (מג'דרה) ועוד. אגב, כדאי לזכור שבדגנים (אורז, מלא, דוחן, כוסמת, לחם מלא וכד') יש כ 10% חלבון ובשילוב עם קטניות זה נותן לנו חלבון מלא (תחליף מצויין לבשר). אם עד היום לא קיבלת יעוץ תזונתי, אני מציע לך לפנות לנטורופת או תזונאי בגישה טבעית לתשאול ולהדרכה. יום טוב צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית