אגוזים ושקדים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
קראתי שאגוזים ושקדים הם מזון בריא אבל מצד שני אני יודעת שיש בהם המון קלוריות והמון שומן וזה לא בריא. אז למה להאמין???
שקדים, אגוזים וזרעונים (שומשום, חמניות, דלעת, פשתן) הם מזון חלבוני-שומני איכותי ביותר - בתנאי שהם לא קלויים ולא מלוחים. הקלייה הורסת את השמן הצמחי המצוי בהם והופכת אותו לרעיל ומזיק. המלח הוא רעל בפני עצמו וצריך להקטין את השימוש בו למינימום אפשרי (1-5 גרם ביום). הפיצוחים הטבעיים (שאינם קלויים) מכילים חומצות שומן חיוניות ( שהגוף לא מסוגל לייצר בעצמו), חומצות שומן חד בלתי רוויות ורב בלתי רוויות החיוניים לתפקודי הגוף השונים כמו מערכת העצבים, הלב, העיכול, התאים, ייצור הורמונים ועוד. בנוסף הם מכילים אחוז גבוה של חלבון איכותי (20% - 25%), ויטמינים ומינרלים (סידן, מגנזיום, ברזל, אשלגן, אבץ ועוד. בקיצור, זהו מזון, איכותי,וחיוני ובריא מאד!! הם אכן מכילים כמות רבה של קלוריות (500 - 700 ל 100 גרם) ולכן צריך להגביל את הצריכה, אך לא להימנע לחלוטין. בדיאטת הרזיה כדאי להימנע מאגוזים כמו פקאן, מלך, קאשיו וכד' שבהם אחוז השומן גבוה. לשקדים יש יחס חלבון / שומן טוב יותר. לדוגמה: אפשר לצרוך 10 שקדים, או תערובת המורכבת מכפית שומשום, כפית גרעיני דלעת, כפית גרעיני פשתן (לטחון במטחנת קפה ולפזר על הסלט). לבריאות צביקה