שלום סימה וצביקה ולכולם
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
היום הייתי האירוע נמנעתי לממטוגן וממתוקים אבל קצת אכלתי טחינה עם חצילים-לא מטוגן ומה של פרגית על האש זה פחות נושא הבעיה ששתיתי שתיה לא דיאטית תפוזים ואשכוליות. מחר אצמצם קצת. מצאתי לי פתרון לארוחת בוקר מוקדמת (משמרות זוכרים) חצי ליטר של כוס עם ויטמנציק תפוחים-ממש מעט לטעם עם 3-4 כפות דייסבית + 3 כפות פישתן טחון טרי. זה משביע אותי וכם בריא. מה דעתכם על כך???? כמה פשתן ניתן לצרוך ביום? תודה
היי שרון, מקווה שנהנית באירוע היום, מה שיש לי רק לציין [ וזה בגדר המלצה לאירועים הבאים] זה שתמיד לפני אירוע/מסעדה/מסיבה וכו, חשוב לאכול משהו בבית ולא ללכת על בטן ריקה, כך תוכלי אמנם לאכול שם אבל עם קצת יותר קונטרול. נסי והיווכחי ודווחי כמובן לפורום. ובקשר לארוחת הבוקר שהמצאת ,אני כבר הסברתי לך שעדיף לפזר את הסיבים במשך היום. 4 כפות דייסיבית נראה לי הרבה מידי בארוחה אחת[הכוונה לא מבחינה קלורית]ואם בכל זאת את מרגישה שזה טוב לך השתדלי לשתות מספיק ליד. לגבי זרעי פשתן טחון לדעתי3-4כפות זו כמות מספקת ליום. [ אל תשכחי שהם מכילים לא מעט שמן, שאמנם מומלץ מאוד בגלל האומגה3 אך עשיר עקב כך בקלוריות ] להשתמע.........סימה
שרון שלום, תמיד עדיף לקבל את הסיבים התזונתיים מהמזון. יש מספיק מוצרי מזון המספקים את הצריכה היומית המומלצת. כדאי שתדעי שאמנם לסיבים הבאים בנפרד מהמזון (סובין, דייסיבית, פסיליום וכד') יש הרבה מעלות (הרגשת שובע, דלי קלוריות, סופחים עודפי כולסטרול, עוזרים במניעת עצירות ועוד) אבל הם גם סופחים מינרלים וויטמינים מהמעיים. אני ממליץ להסתפק ב 1-2 כפות דייסיבית או 1-2 כפיות פסיליום ביום וכמו שסימה אמרה - לפזר על פני היום ולשתות הרבה מים. גם לזרעי הפשתן הטחונים (לא קנות טחון - לטחון בבית סמוך לאכילה) יש יתרונות רבים, אולם גם כאן את קצת מגזימה. כדאי לקחת 1-2 כפות ביום ולשפר אותם ע"י הוספה של כפית שומשום מלא, כפית זרעי דלעת (עשירים באבץ) וכפית זרעי חמניות. בהצלחה צביקה