ASPERTAME
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, האם זה נכון שכשהחומר ASPERTAME עולה על 30 מעלות הוא הופך לרעל ...? וכל ההמלצות על המנעות משתיתו נכונות ? איפה אוכל למצוא פרטים נוספים על החומר והשפעותיו ?
שלום רב, מצ"ב תשובתה של מנהלת הפורום הקודמת, נירה אולנד, בנושא זה: "שלום אלון סכרין הוא החומר הכימי, סוכרזית הוא המותג הישראלי שמכיל סכרין. אספרטיים הוא ממתיק שעשוי מחומר אחר. שניהם , כלומר סכרין ואספרטיים, ממתיקים נטולי קלוריות, שניתן להשתמש בהם באופן די חופשי, תאריך: 06-06-2003 11:52 " אני חולק עליה וחושב אחרת. אני מציע לך לבצע חיפוש בגוגל את המילה: ASPERTAME ולעשות חיפוש משנה (חיפוש בתוך התוצאות) של מילים כמו: DANGER, ADVERSE REACTION, TOXICITY וכד'. תמצא מאות מאמרים ומחקרים בנושא כולל קבוצת תמיכה של נפגעי החומר. אפשר גם לפנות ישירות אלי בדוא"ל ואשלח חומר שאספתי בנושא. בתשובה לשאלה: החומר אכן מתפרק ב 29 מעלות לשלושה חומרים רעילים: מתאנול, פורמליןוחומצה פורמית. יש לי ניסיון טיפולי עם אנשים שהתלוננו על תופעות עיצביות שונות (כאבי ראש, דופק מהיר וחזק, כאבי שרירים - כולם מופיעים ברשימת תופעות הלוואי של המשתמשים בחומר) שנעלמו לאחר הפסקת השימוש באספרטיים. התומכים בשימוש באספרטיים מדברים על "מינון", אבל אני חושב שדווקא אנשים שנמצאים בתהליך הרזיה צורכים כמויות גדולות של אספרטיים : משקאות דיאט, מעדן דיאט, סוכריות "מותר", חטיפי דיאט, עוגיות, האבקה עצמה להמתקת קפה ותה ועוד. הערה: אני מודע לעובדה שגם סוכר מאד מזיק ומשמין ואני לא ממליץ לצרוך אותו במקום. בהצלחה. צביקה
רציתי רק להוסיף להערתו של צביקה, שאני בניגוד למה שנאמר ע'י לא מעט מחברותיי למקצוע די מגבילה את השימוש באספרטם,. אני נוטה להסכים עם כל מה שצביקה ציין בקשר לתופעות הלוואי של הממתיק. גם אני רואה לא מעט מקרים של רגישויות אליו. לא מזמן נכחתי בהרצאה חשובה באחד הכנסים של דיאטנית מרמבם[ גב' עליזה פלאנט] שעשתה סקירה מקיפה בנושא, והביאה תוצאות של מחקרים שהראו קשר ישירבין צריכה מוגזמת של אספרטם לבין מחלות שונות. אני אישית גם מזהירה במיוחד נשים הרות שלא להשתמש בממתיק , בעוד שיש הטוענים שאין כל נזק. גם ההרגל הלא בריא במתן הממתיק לילדים באופן חופשי אינו מומלץ. שבוע טוב...........סימה