טוסט - האם לא בריא?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/08/2003 | 15:31 | מאת: נחמה

נא הכריעי בויכוח ותיק ביני לבין בעלי (לא היחיד, אל דאגה...): האם אכילת טוסט מלחם בלבד (ללא תוספת כלשהי בשלב הקליה) מזיקה? האם הערך התזונתי של הלחם נפגע? האם החלק השרוף מזיק? תודה מראש, מחובבת טוסטים שבעלה דואג לתזונתה.

13/08/2003 | 13:25 | מאת: צבי קורן - תזונאי

נחמה שלום, לדעתי הטוסט אינו מזון בריאות איכותי וכדאי להימנע. קליית מזון או טיגונו אינה משפרת את איכותו. לפני מספר חודשים התפרסמה באתר הזה ידיעה על מחקר שערכו חוקרים שבדיים שמצאו חומר מסרטן - אקרילאמיד- במזונות שהוכנו בחום רב. הכמות הרבה ביותר נמצאה בטוגנים (צ'פס ונגזרות שלו), אבל נמצאה גם כמות קטנה יותר בלחם, טוסט, קפה ועוד. לאחר מכן התפרסמו מחקרים ששללו את הממצאים האלה. מלבד זאת, בקליה חזקה של מזון נוצר חומר מסרטן - בנזופירן-4. החומר הזה נמצא בכמות גדולה בעשן הסיגריות ובעשן המכוניות ובכמות קטנה יותר בבשר חרוך (מנגל), קפה וטוסט. מובן שחשוב המינון ואם לא תגזימי בכמות ובמידת הקליה - זה כנראה בסדר. כדי למנוע ויכוחים מיותרים אני חייב לציין שאני מייצג את הגישה הטבעית בתזונה. בהצלחה צביקה

13/08/2003 | 23:41 | מאת: נחמה

מנהל פורום תזונה טבעית