אנטיאוקסידנטים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/08/2003 | 23:55 | מאת: גלי

שלום ! אמרו הבוקר ברדיו שבשוקולד מריר יש פי 30 (או 300 אני לא זוכרת) יותר אנטיאוקסידנטים מבעגבניה. זה לא נשמע כ"כ הגיוני, האם זה נכון ? תודה

13/08/2003 | 11:50 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

גלי שלום, לא שמעתי את המשדר ולא ידוע לי באיזה חומר מדובר. אני מכיר לפחות עשרה חומרים שנחשבים אנטיאוקסידנטים ואני יכול להבטיח לך שרובם לא נמצאים בשוקולד. יש גם אלפי חומרים הנקראים: פיטוכימיקלים - חומרים כימיים הנמצאים בצמחים ויש להם תרומה חיובית לבריאות. כבר כתבתי בעבר שצריך לבחון כל מזון במושגים של עלות (נזק) / תועלת (תרומה לבריאות). בעיני הקקאו ומוצריו (שוקולד, מעדנים, חטיפים, דגני בוקר עם שוקולד וכד') הוא מזון מזיק מבחינה בריאותית, גם אם הוא מאד טעים. אם תרצי אוכל להרחיב. אין ספק שמבחינה תזונתית העגבניה עולה על השוקולד. התקשורת אוהבת להביא לנו ידיעות מסעירות בכל תחומי החיים וזאת מסיבות ברורות. בהצלחה צביקה

13/08/2003 | 13:54 | מאת: גלי

צביקה שלום ! אני לא אוהבת שוקולד (וגם לא עגבניה) , השאלה לא נשאלה כדי לקבל אישור להרבות באכילת שוקולד אלא כדי להבין מה עומד מאחורי הדברים.

מנהל פורום תזונה טבעית