שאלה לדיאטנית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/08/2003 | 10:41 | מאת: אלי

שלום, רציתי בבקשה לדעת מהו ההבדל בין טיגון לאידוי? לעיתים אמא שלי מטגנת במעט שמן (כמו במוקפץ) ואז היא אומרת לי שזה מאודה. האם יש משמעותיות לכמות השמן בטיגון? האם אם יש מעט שמן הדבר נחשב כאידוי? איך ניתן להשיג טעם הדומה לטיגון , אך לא בטיגון אלא בדרך בריאה יותר , ופחותת קלוריות?

15/08/2003 | 14:11 | מאת: מריוס

שלום אלי, אני לא דיאטנית אלא נטורופתית (מרפאה טבעית)- ומתמחה בתזונה. אבל אני גם אתן תשובה שתספק אותך. טיגון זה במחבת וזה עם שמן (כמו שעושים צ'יפס או שניצל)- ואידוי זה, פשוט כששמים ירקות ברשת מעל מים והם מתבשלים על-ידי חום האדים. ניתן גם לאדות ירקות, אם מניחים אותם בסיר בלי כלום, מחממים אותם והם עצמם מפרישים מים ועליהם הם מתבשלים. אם אמך ואתה מעוניינים ללמוד על שתי הדרכים, בצורה שתבטיח גם טעם מדהים, גם תשמור על בריאותכם ומעל הכל, תחסוך לכם, כתוב חזרה ונדבר ! יום טוב, עידית סער

17/08/2003 | 09:04 | מאת: סימה-דיאטנית קלינית

זה לדעתי מבלבל את השואל וחבל שאינך עונה בשמך, כי זה יוצר כאן את הרושם שיש כאן אינטרס של שניכם לנצל את הפניות של באי הפורום למטרות כלכליות שלכם, [ עצם ההפניה של השואלים למייל שלכם מעידה על כך וחבל מאוד שזה כך,כי לא מעט פעמים גם אני וגם צביקה הבהרנו שאנשים פונים לאתר הזה כי יש להם שאלות הדורשות מענה מיידי עד כמה שניתן ולא על מנת שתפנו אותם אליכם לטיפול.] יום טוב לך/למריוס...........סימה

17/08/2003 | 01:20 | מאת: סימה-דיאטנית קלינית

שלום אלי. ההבדל בין שתי שיטות הבישול הוא די משמעותי, ברור שטיגון הוא הכי פחות מומלץ משום שתכולת השומן במזון המטוגן היא גבוהה מאוד ולא רצויה, הן בשל כמות הקלוריות המיותרות שיש במזון כזה , והן בשל הנזק הבריאותי העלול להיגרם מאכילה מוגזמת של מטוגנים למינהם. טיגון זה תמיד עם שמן , לעומת האידוי שזה אידוי בסיר ללא תוספת שמן כלל, כאשר התבשיל מתבשל בנוזל שלו בסיר או על גבי רשת המונחת מעל סיר רותח [עם מים או מרק ]. אני ממליצה להשתמש במחבט חשמלית ללא שמן או בתנור, זה אומנם לא ממש כמו טיגון , אבל הרבה יותר בריא,פחות קלוריות, וגם טעים. סימה

מנהל פורום תזונה טבעית