תחליף למרגרינה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
מאחר ומרגרינה מכילה שומן רווי, האם ניתן להחליף מרגרינה בשמן במתכוני אפיה? אם כן - כמה שמן (כוסות) מחליף 100 גרם מרגרינה? והאם מישהו התנסה בכך והמתכון הצליח?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום הדס, קודם אנסה להסדיר את הבלבול - מרגרינה אינה מכילה שומן רווי אלא בלתי-רווי, אבל בתהליך העיבוד הוא עובר הקשייה ו"הרוויה" באמצעים כימיים וכך הופך לשומן שיכול להעלות רמות כולסטרול ושומנים בדם. מבחינה קלורית - כפית שמן = כפית מרגרינה, כלומר 100 גר' הם כחצי כוס שמן, אבל לא ידוע לי מה קורה באפייה וכיצד זה משפיע על הטעם. גם לגבי המרגרינות החדשות, בהן יש שימוש בשומן חד-בלתי-רווי ("ויקול") לא ידוע לי על ניסיון באפייה. אנסה לברר ולהחזיר לך תשובה.
שבקרוב כבר תהיה תשובה"