תחליף למרגרינה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

22/08/2000 | 00:02 | מאת: הדס

מאחר ומרגרינה מכילה שומן רווי, האם ניתן להחליף מרגרינה בשמן במתכוני אפיה? אם כן - כמה שמן (כוסות) מחליף 100 גרם מרגרינה? והאם מישהו התנסה בכך והמתכון הצליח?

לקריאה נוספת והעמקה
22/08/2000 | 15:36 | מאת: סמדר בן נון

שלום הדס, קודם אנסה להסדיר את הבלבול - מרגרינה אינה מכילה שומן רווי אלא בלתי-רווי, אבל בתהליך העיבוד הוא עובר הקשייה ו"הרוויה" באמצעים כימיים וכך הופך לשומן שיכול להעלות רמות כולסטרול ושומנים בדם. מבחינה קלורית - כפית שמן = כפית מרגרינה, כלומר 100 גר' הם כחצי כוס שמן, אבל לא ידוע לי מה קורה באפייה וכיצד זה משפיע על הטעם. גם לגבי המרגרינות החדשות, בהן יש שימוש בשומן חד-בלתי-רווי ("ויקול") לא ידוע לי על ניסיון באפייה. אנסה לברר ולהחזיר לך תשובה.

21/09/2012 | 23:59 | מאת: צנדלר

שבקרוב כבר תהיה תשובה"

מנהל פורום תזונה טבעית