תגובתי על הערותיכם
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, ותודה על התגובות שלכם. אז הנה תשובתי: 1.אורית: בני אדם הם ציידים-מלקטים ככל שהתזונה, החשיפה לשמש, מעגל העירנות\שינה וסוג וכמות הספורט יותר דומה לחיי ציידים-מלקטים ככה בריאותנו תשתפר(לדעתי). אטקינס לדעתי לא נותן את כל התמונה -- אבל התמונה שהוא כן נותן היא יותר שלמה מרוב התזונאים. לדעתו יש מספר קסם של פחמימות שהחל ממנו תרזה ומעל לא תרזה --- מספרי קסם לא קימיים לדעתי. ובכלל הוא מאשים פחמימות כאילו זה הסטן שנולד מחדש. 2.ליפעת: האסקימוסים המסורתיים אכלו אחוז גבוהה מאוד של שומן הם לא אכלו רק חלבונים. לגבי אורך חיים: כמו כל צייד\ מלקט סטריליות של האוכל וגורמי מחייה קשים אחרים מאוד מאוד משפיעים על התוחלת (אני לא יודע אם התוחלת שלהם הייתה מאוד קצרה - אולי תוכלי לתת מספר?) -- כמעט לא היו מקרים של מחלות "מודרניות" אצלם כגון רקבון שיניים סרטן סוכרת וכדומה... את צודקת האדם הקדמון עבר מבעיקר צמחים לבעיקר בשר -- השאלה לפני כמה זמן. מה שידוע לי זה שהמעבר קרה לפני כ 2 מיליון שנה שזה זמן משמעותי מבחינה אבולוציונית. אין עדות לקיומן של קבוצות אנשים שחיו במאות אלפי שנה האחרונות ולא התבססו על מוצרים מן החי. נקודות אלה שיכנעו אותי שההתאמה לאוכל מבוסס על מוצרי בשר היא "מלאה". אני מסכים איתך לחלוטין לגבי הרבה מאוד טיעונים שעפים לכל הכיוונים ולכן אם נחכה כמה שנים (נעשים בימינו עוד מחקרים על הנושא) נוכל לתת תשובה חד משמעית. בינתיים הדרך הטבעית היא לדעתי הדרך העדיפה. ברור לכולם שדיאטה מבוססת חיטה היא לא טבעית לאדם -- הרי עד לפני 10000 שנה לא היה חקלאות בכלל. עצם קיום מחלת הצליאק ורגישת לגלוטן מהווים תמיכה מסוימת בנקודה זו. כמה אנשים רגישים לבשר את מכירה? זה באמת לא נכון לאכול בשר שמן -- צריכה להיות הגבלה (אותה קובע הרעב וצרכי מחייה) "לא נראה לי הגיוני לאוכלם בכמויות ולמות בשיבה טובה" - הקריטריונים של המילה "הגיוני" הם יותר חמורים מנראה לי/לא נראה לי. מה ההגדרה של "כמויות" , מי הגדיר "כמויות" ועל סמך מה? --כמויות עבורך זה לא כמויות עבורי. לאכול בעיקר מוצרי בשר זה מעשי -- נעסו מספיק מחקרים על האדם הקדמון שהראו שזה מעשי. כולסטרול זה רכיב הכרחי לגוף על מנת לשמר את בריאותו. רמת הכולסטרול נשמרת על ידי הגוף ברמה מסוימת (בדיוק כמו טמפרטורת גוף לדוגמה). אם פחות כולסטרול יבוא מהדיאטה אז הגוף פשוט ייצר יותר (בגלל זה כל כך קשה להוריד כולסטרול עם שינוי תזונה וצריך לפנות לתרופות) לאסקימואי מסורתי ממוצא יש כולסטרול "רע" של 140 (נמוך, לא?) -- זה לא רק בגלל דיאטה כי הוא מנהל את חייו אחרת מרובנו. המחקר האחרון על דיאטת אטקינס לא מצא עלייה בכולסטרול. לא הצלחתי למצוא עדות שדיאטה דלה בפחמימות מעלה כולסטרול. תבקשי מהרופא שהמליץ לך להימנע מבקר להראות את המחקר עליו התבסס. הנה מאמר המדווח על מחקר שמצא שיפור בכולסטרול בעקבות מעבר לשומן רווי: http://content.health.msn.com/content/article/25/1728_58214 *** הערה: יש הבדל עקרוני בין אכילת שומן רווי בדיאטה עשירה בפחמימות (25% ומעלה נגיד) לבין דיאטה דלה בפחמימות. --- חשוב להבדיל בין מחקרים על בשר ושומן כאשר הנבדקים אכלו הרבה פחמימות או מעט פחמימות. למריוס -- צודק ב 100% תאכל בשר אורגני ותמנע מהבעיות האלה. אני לא מקבל את תענתך שבישול פוגע במזון. בישול משנה את המזון: פוגע בכמה רכיבי תזונה, משפר כמה רכיבי תזונה אחרים. מאמר שדן ישירות בשאלה (וכולל הרבה מאוד הפניות למחקרים): http://www.beyondveg.com/tu-j-l/raw-cooked/raw-cooked-1a.shtml חלבון מן הצומח נספג גרוע יותר מחלבון מן החי -עדות להסתגלות האדם לחלבון מן החי. אבל אני מסכים עם דעתך -- אפשר בהחלט להוסיף חלבון מן הצומח -- העיקר לא לשכוח את הרכיבים החשובים במוצרים מן החי.
אורן, לא הצלחת לשכנע אותי במאום. עדי