עגבניה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני נוהג להוציא את כל החלק הפנימי של העגבניה כולל החרצנים, מאחר ונאמר לי שהם גורמים להעלאה ניכרת בחומציות בקיבה.האם עכב כל אני מאבד משהו מהערך התזונתי והבריאותי של העגבניה ,כולל הליקופן שמרבים לדבר בשבחו?
גורן שלום, הליקופן שבעגבניה לא נפגע מהוצאת הגרעינים. ע"י הוצאתם לא תמנע את החומציות. העגבניה כולה היא חומצית. הגרעינים שיש בה, כמו בפלפלים למיניהם, בגמבה ובחציל משייכים את עגבניה, למשפחת הסולניים-משפחה שידועה כלא מומלצת לאכילה, לחולי מחלות פרקים. עידית סער, נטורופתית