באיזה שמן הכי בריא לטגן?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
כלומר איזה שמן נשאר כמות שהוא עד טמפרטורות מאד גבוהות לפני שהוא מתחמצן/נשרף/מתפרק/משתנה מבחינה כימית , כלומר מזיק ? כמו כן יש לי שאלה בקשר לכמוסות gla- אומגה 6. התחלתי לאחרונה לקחת כמוסות כאילו, בשל בעיית עור יבש. אך קראתי שאנו צורכים יותר מדי אומגה 6 יחסית לאומגה 3. ושכדאי להפחית בצריכת שמנים המכילים אומגה 6 (כמו סויה, כותנה, תירס, חריע, חמניות וכו' , וגם gla ) איני אוכלת הרבה אומגה 3 - איני אוכלת הרבה דגים ואיני לוקחת כמוסות אומגה -3 מכיון שהם גורמים לי לפצעוני בגרות בעור (בניגוד לgla שמטיבים מאד עם עורי) לאור כל זה, האם לקיחת כמוסות gla יכולה להזיק לי? בתודה מראש נטע
.
שלום נטע, לשאלתך הראשונה אני אענה לאחר שאבדוק "במקורות" אבל עם זכרוני אינו מטעה ההבדל איננו גדול בין השמנים. לגבי הקפסולות - הקריאה להפחתת שומן אומגה 6 נובעת מריבוי המזונות המטוגנים הנאכלים אצלנו וכמו-כן בגלל אכילת בע"ח שמזונם הורכב מהשמנים הללו. אם את אוכלת מנה בשרית אחת ליום ואינך מרבה לאכול מטוגן - זה איננו עודף. את הכמוסות את בהחלט יכולה להמשיך ולקחת מאחר והן משתתפות באיזון ההורמונלי שלך ובאופן זה משפיעות על עור הפנים. אם יש לך בתפריט את שלושת סוגי השומנים ובערך ביחס שווה -את מאוזנת! פירוט על סוגי השמנים (רווי, רב-בלתי-רווי וחד-בלתי-רווי) את יכולה למצוא בכתבה שכתבתי למגזין האתר.חפשי בארכיון המגזין כתבות בנושא תזונה - זה מופיע בכתבה "שומן בריא". קריאה מהנה !
אני בכלל לא אוכל מטוגן זאת העצה שאני נותן גם לך