סוכר....

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

13/02/2001 | 20:14 | מאת: goldi

ראיתי בחנות טבע "סוכר חום דמררה" שמייצרים אותו כמה חברות. וראיתי גם סוכר אחר שנראה כמעט לבן, שנקרא "סוכר אורגני" של הרדוף. האם שניהם מיוצרים מקני סוכר רגילים? מה ההבדלים ביניהם? ומה מומלץ יותר לשמירת הבריאות? תודה

15/02/2001 | 10:58 | מאת: סמדר בן נון

שלום גולדי, הבעייה עם הסוכר החום בארץ הוא שבהרבה מקרים הוא מזוייף ומאחר שאין מספיק פיקוח, אין לנו דרך לדעת זאת. כנ"ל לגבי התוית "אורגני". בעיקרון, סוכר חום לא אמור להיות כ"כ חום ולכן זה לא משנה אם הצבע יותר כהה. ההבדל - הסוכר החום לא עובר עיבוד ונשארת ה"קליפה" של קנה הסוכר ולכן יש בו מעט יותר סיבים וויטמינים, אבל בכמות שאנו צורכים אותו, ואם מדובר רק בתוספת סוכר לכוס המשקה - אין משמעות לתוספת הויטמינים הזאת. אם מדובר במישהו שצורך הרבה סוכר - אולי באמת עדיף סוכר שלא עבר עיבוד כמו הסוכר הלבן. לסוכרתיים, דרך אגב - זה ממש לא משנה ושני הסוגים ישפיעו באותה דרך על רמת הסוכר בדם.

מנהל פורום תזונה טבעית