שוב שואלת- באיזה שמן הכי בריא לטגן?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

18/02/2001 | 16:45 | מאת: נטע

איזה שמן נשאר כמה שיותר כמות שהוא עד טמפרטורות מאד גבוהות לפני שהוא מתחמצן/נשרף/מתפרק/משתנה מבחינה כימית , כלומר מזיק ? (ענית לי שתבדקי ב"מקורות"....) בתודה מראש נטע

18/02/2001 | 17:21 | מאת: שאול

בריא לא לאכול מטוגן בכלל ואני מצליח בזה

18/02/2001 | 21:23 | מאת: adi

לנטע, למרות שאני, כמו שאול, לא אוכלת מטוגן, לפי מה שאני יודעת השמן הכי טוב לטיגון הוא הקנולה. עדי

19/02/2001 | 18:53 | מאת: סמדר בן נון

שלום שוב נטע, ה"מקורות" לא אחידים ולא ברורים ולכן אין לי תשובה מדוייקת. יש מקורות שמדברים בשבחי שמן הקנולה ויש כאלה שמעדיפים שמן חריע. בכל מקרה - ההבדלים לא מאד גדולים מבחינת ההשפעה על חומצות השומן. בתיאבון !

20/02/2001 | 19:20 | מאת: זיוה וזאב, רפואה שלמה

שלום נטע, צודקים החברים המכובדים. הכי בריא לא לטגן. אם את בכל זאת מוכרחה נסי שמן שומשום ובכמות קטנה מאוד לזמן קצר ובטמפרטוה גבוהה בקיצור סיני מוקפץ. בתאבון זיוה וזאב

מנהל פורום תזונה טבעית