פחמימות רב כהליות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/10/2003 | 13:36 | מאת: אורי

שלום, את יכולה להסביר להי בבקשה מהי פחמימה רב-כהלית? למה משתמשים בה? ובמה היא שונה מהפחמימות "הרגילןות"? (ואם את יכולה לכתוב לי בבקשה את השם הלועזי של זה כדי שאני אוכל לקבל מידע ממקומות אחרים) זה דיי חשוב..... תודה.

19/10/2003 | 15:36 | מאת: בלה אגמון דיאטנית קלינית

זו פחממה עם מבנה כימי השונה מפחממה רגילה דבר הגורם לה - להיספג פחות טוב למערכת הדם ולא להשפיע על רמות הסוכר כמו שמשפיע סוכר פשוט, המתיקות שלה פחות גדולה מאשר סוכר, אי הספיגה שלה עלולה לגרום לשילשולים ולגזים. פחממות אלו קרויות סורביטול, קסילטול,מלטיטול והן משמשות כממתקים במזונות דלי קלוריות או לחולי סכרת.

02/02/2009 | 15:41 | מאת: אחד שלא מקבל תשובה חד משמעית

בשוקולד שיש בו: 13 גרם פחמימות ומתוכם 45 גרם רב כהליים איך נעשה החישוב????? קראתי בטינטרנט כ"כ הרבה דרכים לחישוב . איך יתכן שיש יותר כהליים מפחמימות רגילות

מנהל פורום תזונה טבעית