שאלה לגבי הפחתת קלוריות בדיאטה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
הי, אני בדיאטה של 1500 קלוריות, הולכת כל יום 7.5 ק"מ תוך שעה, ובינתיים מרזה יפה, כ-8 ק"ג בחודשיים. ידוע לי מדיאטות קודמות, כי הפחתה של מספר הקלוריות מרגילה את הגוף לצרוך את מספר הקלוריות הנמוך, ועל כן לא כדאי לי להפחית את מספר הקלוריות הנצרך כל עוד אני יורדת יפה, כי "תמיד אפשר לקצץ בקלוריות". שאלתי היא - ישנם ימים בהם יש לי פחות תיאבון, ואני מסוגלת לאכול רק כ-1200 קלוריות, וברוב הימים אני אוכלת 1500. האם מיום יומיים בשבוע בהם אוכל "רק" 1200 קלוריות הגוף עלול להתרגל לכך ולהאט את ירידת המשקל? אציין כי בשלב מאוחר יותר בדיאטה, עוד קילוגרמים ספורים, במילא אפחית את צריכת הקלוריות, אך עדיין לא הייתי מעוניינת בכך. תודה!
למה את סופרת קלוריות? זו דרך בטוחה לעלות בחזרה את כל מה שתורידי. למה את מתכננת לקצץ בקלוריות בעתיד זו דרך בטוחה לבולמוס ללא שליטה אחרי שלגוף שלך ימאס מכל הדיאטות שאת כופה עליו. תעזבי את זה. ספירת קלוריות לא תביא אותך להרזיה לתמיד, אף פעם. רק לתקופה קצרה ואחריה הכל יעלה אז אם את רוצה לרדת לזמן קצר זה משהו אחר, אבל תחשבי על זה טוב לא חבל? לא כדאי לעשות פעם אחד שינוי ולרדת הרבה יותר נכון. התחלת כל כך טוב אז תמשיכי ותורידי את הלחץ מהגוף שלך.
שלום לך, ספירת קלוריות היא דרך מעולה לבנות תפריט באופן עצמאי. אם לא מייחסים לקלוריות כל מיני" כוחות", הרי אין בהם כל נזק. קלוריות בסך הכל נותנות מושג על ערכו של המאכל ומלמד אותנו אם הוא "זול", "יקר", "כדאי או לא". בדיוק כפי ששקלים נותן לנו אינפורמציה דומה על מוצרים וק"מ מספק מושג על מרחקים. הבעיה מתחילה כשהופכים את הקלוריות לכל יכול.כשסופרים בצורה אובססיבית (זה לא הרושם שקבלתי מפנייתך) וכשעוברים את התקציב הקלורי ורואים בכך משבר. כל תפריט להרזייה מבוסס בסופו של דבר על פחות קלוריות. שימוש נכון וחכם בקלוריות הופך אותנו לעצמאים ובוחרים חכם יותר. תפריט המבוסס על 1500 קלוריות הוא מצוין. אבל אין זה אומר שחייבים לאכול בדיוק גם כשזקוקים לפחות. ואת עושה את זה בדיוק. מקשיבה לעצמך, מעולה! 1200 קלוריות לא בכל יום לא יזיקו ולא יורידו את רמת חילוף החומרים. גם רזים אמיתיים אוכלים לעיתים יותר ולעיתים פחות. גם אם תזדקקי יום אחד ליותר קלוריות, אל תכעסי, המשיכי כרגיל . המשך הצלחה, רחל
חישבי רגע מה יקרה אם תפסיקי? את תעלי את הכל בחזרה!! יש לי פתרון מדהים וקל לשמור על התוצאה!