תזונה לסובלים ממעי רגיז

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/10/2003 | 14:56 | מאת: דנה

הבנתי שאפשר לבדוק האם מזונות מסויימים גורמים לתסמונת המעי הרגיז,ושאפר לבדוק זאת ע"י שיטת האלמינציה ויש לי כמה שאלות: 1.מהם המוצרים שיש בהם חיטה,גלוטן? איזה לחם קל יש ללא זה?כי אני חושבת שהרכיב העיקרי שלי של חיטה הוא מלחם קל. 2.מוצרי חלב-רוב התזונה שלי מורכבת על מוצרי חלב,ודרכם אני גם מקבלת את הסידן הדרוש לי, רציתי לדעת ממה אני אקבל סידן אם אני אוריד לחודש מוצרי חלב ,או שזה לא נורא אם חודש אני לא אצרוך הרבה סידן? 3.יש הבדל בין תה לבין חליטות תה? מה זה חליטת תה ,זה תה צמחים? כי מצד אחד אומרים שתה יש בו קפאין וגם הוא יכול לגרום לסימפטומים של מעי רגיז,ומצד שני אומרים שצמחי מרפא ,חליטות תה מרגיעים את המעי ,אז אני לא כ"כ מבינה את ההבדל. 4.דגנים מלאים -מה אני יכולה לאכול שמכיל דגנים מלאים אבל לא מכיל חיטה וגלוטן ? אשמח לתשובות,תודה דנה .

01/11/2003 | 12:41 | מאת: רחל גרנות

שלום דנה, תסמונת מעי רגיז היא משהו כוללני מאד. אחד העקרונות הוא ללמוד לאתר את המאכלים שלא טובים לך. זה משתנה מאדם לאדם. כמו כן, חשוב לאכול ארוחות קטנות לעיתים קרובות. כלומר, לא לאכול הרבה מידי בארוחה אחת. ולדאוג שלא יעבור זמן רב מידי בין אכילה לאכילה. שעתיים וחתי עד שלוש בין ארוחות מומלצות. וכעת, לשאלות. מזון נטול גלוטן מתאים לאנשים שסובלים מצליאק. זה מצב שבו האדם רגיש למרכיב של חיטה. אנשים שסובלים ממעי רגיז לא חולים בצליאק. לא יקרה כלום אם תורידי את מוצרי החלב לחודש ובדקי את התגובות שלך. ואגב, האם אובחנת ? או שזו רק התרשמות שלך? רחל

מנהל פורום תזונה טבעית