אבות המזון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

31/10/2003 | 16:46 | מאת: רויטל

אולי סוף סוף אני אוכל לקבל הסבר על אבות מזון ? פחמימות, שומנים וחלבונים וכל אלה מה מותר לאכול עם מה ומה אסור ואם אפשר, מספר דוגמאות לכל מרכיב. תודה רבה, רויטל

31/10/2003 | 17:20 | מאת: נטע

חלק מאמינים שאסור לאכול פחמימות יחד עם חלבונים, ושכך אפשר להוריד במשקל. אני לא בטוחה שזה באמת נכון, זה לא הוכח. מה שכן כאשר עושים את דיאטת ההפרדה הזאת גם ככה מורידים בכמויות האוכל ולכן יורדים במשקל. דוגמה לפחמימות- אורז, לחם, תפו"א, פירות, סוכרים, דבש וכו'. פחמימות דרושות לגוף לאנרגיה. (הוא מפר ק אותם לסוכר ומשתמש בו כאנרגיה). החלבונים לעומת זאת הם "אבני הבניין" של הגוף. ודוגמאות לחלובנים זה מוצרי חלב, עוף, בשר, דגים וכו'. השומן מתחלק לשניים, רווי ובלתי רווי. שומן רווי הוא בד"כ מוצק בטמפ' החדר, הוא נמצא בבשר, בעוף וכו' (כשמבשלים עוף למשל ומקררים אותו, השומן שמתקשה הוא הרווי). וישנו שומן בלתי רווי שקיים בטחינה, שקדים ועוד (בירקות). השומן גם הוא מקור טוב לאנרגיה, הוא מכיל פי 2 אנרגיה מאשר פחמימות או חלבונים, ובנוסף יש ויטמינים שמסיסים בשומן והדרך היחידה לקבל אותם היא ע"י אכילת שומן. ואל תשכחי את הסיבים. הם אומנם נכללים כחלק מהפחמימות אך נמצאים רק בירקות, ולכן חשוב מאוד לצרוך ירקות טריים. הסיבים מניעים את המעיים וממריצים את תהליך העיכול. רצוי להוסיף לכל ארוחה סיבים.

01/11/2003 | 13:21 | מאת: רחל גרנות

שלום רויטל, אין לי מה להוסיף על מה שנטע כתבה. אנחנו זקוקים לכל קבוצות המזון. כל התיאוריות של הצירופים לא נכונות מבחינה מדעית. רחל

מנהל פורום תזונה טבעית