פירות יבשים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

22/02/2001 | 18:21 | מאת: אביטל

"פירות יבשים טובים לעיכול, אך משמינים מאוד". איפה ניתן לברר כמה קלוריות יש בכל קבוצה מן הפירות היבשים? מדוע הם נחשבים כל-כך בריאים? ואילו מתוכם הם הבריאים ביותר?

22/02/2001 | 19:15 | מאת: סמדר בן נון

שלום אביטל, טבלת קלוריות ניתן לקבל בכל קליניקה של דיאטנית קופ"ח ולפעמים גם בחדר האחיות בסניף. בד"כ 2-3 יחידות של פרי יבש נחשבות למנת פרי. פירות יבשים נחשבים בריאים בגלל שהם מכילים ריכוז גדול של מינרלים (ברזל, סידן, מגנזיום ואבץ) וכן ריכוז גבוה של סיבים שמשפרים את תפקוד מערכת העיכול. משמש יבש ותאנים ידועים כמכילים הכי הרבה סידן מבין הפירות היבשים וכדי להקל על עצירות נהוג להשתמש בתאנים או בשזיפים יבשים. חרוב, לעומת זאת, יכול לגרום לעצירות ולכן הוא טוב במצבי שלשול. בתיאבון !

מנהל פורום תזונה טבעית