טיגון שמן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/12/2003 | 01:12 | מאת: משה

בלה שלום, אודה לך אם את או מישהו אחר שמבין כאן, יוכל לתת לי הסבר מפורט אודות מה שקורה לשמן זית בטיגון. חבר שלי טוען שבטיגון שמן זית הופך לשומן רווי. האם זה נכון? עליי להזכיר שמודבר בטיגון חד פעמי - נניח שפיכת שמן זית טרי לסיר, אידוי הבצל מספר דקות ואז הוספת שאר המרכיבים שייצרו מרק מסויים. האם שמן הזית שחשבתי עד כה שהוא בריא, נהרס בעצם בטיגון והופך למשהו לא בריא?

15/12/2003 | 08:29 | מאת: בלה אגמון

שלום רב תהליך של טיגון גורם להתחלה של חימצון והרס של מבנה השמן. שמן זית בעל נקודת עישון נמוכה יחסית ולכן נהרס יחסית מהר בהשואה לשמנים אחרים. אבל אם הטיגון הוא קל ואתה לא מחמם את השמן יותר מידי השינוי הוא לא גדול במיוחד. לכן אין שום מניעה בריאותית מלהשתמש בשמן זית לטיגון ואידוי.

16/12/2003 | 14:00 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

משה שלום, כדי להפוך שמן צמחי (נוזלי) לשמן רווי (מוקשה) יש "להרוות" אותו באטומי מימן. זה תהליך תעשייתי ובצורה זו מייצרים את המרגרינה ושומנים מוקשים אחרים (שנמצאים בעוגיות, ביסקוויטים, ממרחי טופו וגבינה ועוד). הטיגון לא הופך את השמן לרווי אבל הורס אותו והופך אותו לחומר רעיל. עם זאת, כמו שבלה אמרה, טיגון קצר מאד לא יפגע בו. לבלה, בהצלחה בתפקיד החדש שממילא ביצעת אותו במסירות, כבר מספר חודשים גם ללא התואר... צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית