חיטה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

27/12/2003 | 20:36 | מאת: מ.

אני סובלת מקנדידה חמורה מאד, ובמסגרת דיאטה קשוחה של שנתיים כבר, אני נמנעת מלאכול קמח חיטה ומוצרים המכילים קמח חיטה. במסגרת התפריט שקיבלתי הוצע לי לאכול במקום קמח שיפון אבל הוא כבד מידי בשבילי וגורם לי בעיות במערכת העיכול. לכן עברתי לאכול קמחים אלטרנטיביים כגון קמח אורז וקמח סויה. מאחר וקראתי על נושא התזונה והקנדידה ראיתי שיש אפשרות לאכול קמח חיטה מלא. שאלתי היא האם אכן מותר? ואם כן, מדוע קמח חיטה מלא מותר וקמח חיטה רגיל לא, הרי שניהם עשויים מחיטה? במידה ומותר, האם כדאי בכל זאת להימנע מקמח חיטה בכלל, על כל סוגיו (כולל קמח מלא) על מנת לטפל בקנדידה בצורה הטובה ביותר? אני רגילה כבר לא לאכול קמח חיטה ומוצרים המכילים אותו כלל, כך שאין לי בעיה להמשיך ולהימנע מכך. בתודה מראש, מ.

28/12/2003 | 13:59 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

מ. שלום, כפי שאת בוודאי יודעת, הטיפול בפטריית הקנדידה הוא ארוך ומורכב. יש מספר מוצרי מזון שמעודדים שיגשוג של הפטריה כמו שמרים, סוכרים, פירות קמח לבן ועוד, ויש מוצרים ותוספי מזון הבולמים את ההתפשטות כמו: ירקות ירוקים, שום, בצל, סיבים. חומצה קפרילית ועוד. הבעיה היא לא עם הקמח כמו עם השמרים הנמצאים במוצרי המאפה. ניתן להשיג בחנויות טבע לחם ללא שמרים, או לצרוך פתית שיפון או פריכיות אורז. ממליץ לך לקבל יעוץ נטורופטי. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית