תוספות סידן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב! אני מבקשת לדעת מהם סוגי המזון בהם יש הכמות הגדולה ביותר של סידן בהם כדאי וקל להשתמש כדי לעזור למקרים של דילדול הסידן בעצם? תודה
לילי שלום, המקור הטוב ביותר והזמין ביותר של סידן לגוף זה דברי חלב שונים. חלב, גבינות, יוגורטים. ישנם מוצרי חלב מועשרים בסידן וכדאי להעדיף אותם. כמו כן סרדינים, ברוקלי, טחינה משומשום מלא.
לילך שלום, גם מוצרי סויה (בעיקר טופו), תאנים יבשות, שקדים, אצות ים ומולסה עשירים בסידן. עם זאת, חשוב לשים לב ולהמנע, או להפחית בכמות של מוצרי מזון ש"זורקים" סידן מהגוף כמו: קפה, תה, קולה, מלח, קקאו. סוכרים, בשר, משקאות מוגזים. מובן שטיפול הוליסטי במניעת בריחת סידן הוא לא רק בתזונה, אבל זה הבסיס החשוב. בהצלחה צביקה.