ערכים תוזנתיים המשפיעים על חרדה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
בלה שלום , אני בת 25 ומגיל 10 בדיאטות ובפעילות ספורטיבית לאחר שנים של מלחמה במשקל (תופעת היויו ) הצלחתי להבין את משמעותו של אוכל בחיים שלי ברמה הפסיכולוגית : 1.צורך בשליטה . 2.חרדה . ואכן מאז אני מצליחה לשמור על משקל תקין ואופטימלי מזה כ8 חודשים (בלי תנודות מיותרות ). הבעיה הינה שכיום חיי מנוהלים פחות או יותר על פי מה שאני מכניסה לפה ,כאשראני מקפידה באופן אובססיבי על בדיקה האם אני אוכלת מתוך חרדה וצורך בשליטה או בגלל שאני באמת רעבה . וההתמודדות העיקרית ביותר הינה בשעות הלילה א.ככל הנראה יש מרכיבים תזונתיים בסוכרים או בפחמימות המפחיתים חרדה האם יש אופציה "זולה " יותר בקלוריות כתחליף להתמודדות ? ב.מה קורה בלילה מבחינה פסיכולוגית שאפקט החרדה תופס תאוצה ? ממתינה להמלצותיך ...
שלום לך, אענה לך יותר כמטפלת גוף נפש ולא כדיאטנית . חרדה היא מצב בו האנרגיה עולה למעלה (מהאדמה כלפי הראש והחזה) הדבר מפחיד מאיים מבלבל ,ואנחנו נוטים לרצות לברוח מהמצב. אכל מהווה עוגן , קירקוע ובסיס והוא גם עוזר למסך את החרדה. כאשר אנחנו אוכלים, האנרגיה עובדת בכיוון הפוך - מהפה למטה והחרדה יורדת לאותו רגע. מבחינה פיזיולוגית אכל ובעקר פחממות פשוטות (סוכרים) ,מעלים את רמת הסרטונין בגוף , הדבר עוזר להירגע לזמן קצר. בלילה בגלל שאנחנו פחות עסוקים ובגלל שרמות הסרטונין יותר נמוכות ישנה נטיה לחרדה או רגשות קשים אחרים לעלות ולהציף אותנו. אז מה עושים? אם החרדה שלך קשה ממש היתי ממליצה על טיפול נפשי מקצועי - זה עוזר מאד. ישנם גם תרופות היעילות מאד למצב. מבחינה תזונתית - קומפלקס ויטמינים מסוג B עשוי לעזור מאד. כמו כן פחממות מורכבות כמו לחם מלא, פתית, פירות טריים.