תזונה בריאה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אם אדם, שעד היום לא אכל בכלל ירקות (למעט תפוחי אדמה ורוטב עגבניות) וכמעט ושום פירות (למעט לעיתים רחוקות תפוחים ואפרסקים), מסכים עכשיו לנסות לטעום דברים חדשים, בשביל הבריאות, מאילו ירקות ופירות כדאי להתחיל? מבחינת ערך תזונתי ומבחינת טעם (אילו פירות וירקות יש יותר לרוב יותר סיכוי כי ברור לי שזה אינדיוידואלי מאד) מדובר באדם שלרוב מאוד מתנגד לנסות מאכלים חדשים וצריך להכות על הברזל כל עוד הוא חם. בנוסף, האם עדיף להתחיל בירקות מבושלים או טריים- מה לדעתכם יש יותר סיכוי?
שירה, עדיף להתחיל בירקות מבושלים. עדי
שלום, אין פה שום אפשרות לתת מתכון מדויק. איך אפשר לדעת מה האדם המסוים הזה יעדיף? הכי כדאי לגוון וכל פעם להציע כל מיני ירקות גם מבושלים גם טריים ומכל מיני סוגים. אם תעשי אותם בצורת סלטים או תבשילים יתכן שזה יגרום לו לרצות יותר. לגבי הבריאות קצת קשה לפרט פה כי זה הרבה. כל ירק יש לו את היחודיות שלו וההמלצה הטובה ביותר היא לגוון גם בסוגים וגם בצבעים של ירקות. נימצא שמה שנותן לירק את הצבע זה חומרים מאד בריאים וחשובים לגוף וכדאי לאכל ירקות מכל הצבעים - לבן, ירוק, אדום, צהוב, כתום, סגול וכל הגוונים.