רגישות ללקטוט

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

22/01/2004 | 11:19 | מאת: רותי

לפני שנה וחצי התגלתה אצלי רגישות ללקטוז +מעי רגיש (למרות שלפני כן חייתי די טוב על מוצרי חלב), אך הפעם התופעה התבטאה בשלשולים ובירידה במשקל. במשך השנה הצלחתי לחזור ולאכול חלק מהמוצרים (עוד לא נגעתי בחלב ממש). שאלותי הן: 1. האם שוקולדים,עוגיות המכילות חלב ו/או אבקת חלב (כגון פסק זמן, עוגיות חמאה וכו') מכילות כמות לקטוז גבוהה ועלולות לגרום לתופעות לא רצויות? 2. כנ"ל לגבי פשטידות ועוגות המכילות חלב,גבינה (לא קצפת). 3. האם זה נכון שגבינה צהובה, חמאה וגבינת עיזים וכל מה שכתוב עליו 'ביו' בכילה כמות קטנה מאוד של לקטוז שלא תשפיע לרעה? 4. מה בדבר חלב דל לקטוז? או שעדיף חלב סויה/אורז? 5 5. האם קיים סיכוי שבו אחזור למצבי הקודם מלפני שנה וחצי? אודה לך מאוד על התייחסותך ותשובתך רותי

לקריאה נוספת והעמקה
22/01/2004 | 16:49 | מאת: בלה אגמון

1 - בשוקולד יש אבקת חלב ושם ריכוז הלקטוז הוא גבוה. 2 פשיטדות ועוגות על בסיס גבינה יש בדרך כלל פחות לקטוז כי בגבינה יש פחות לקטוז. 3 - נכון 4 חלב דל לקטוז זה טוב אבל יש שם מעט לקטוז אם את מאד רגישה אז עדיף חלב ארז, או סויה. 5 - סיכוי קטן.

24/01/2004 | 18:09 | מאת: זרייאבו

הנה פתרון יצירתי שעבד אצלי מצוין כי אני מכור למוצרי חלב אבל לפעמים הם עושים בעיות: מלא איזשהו כלי מטפלון בחלב רגיל (3%) תוסיף יוגורט פשוט בטמפרטורה של בין 35 ל 55 מעלות במשך 24 שעות. חיידקי היוגורט יפרקו את הלקטוז בשבילך!!!! יוצא טעים וזול מיוגורט רגיל

מנהל פורום תזונה טבעית