אוכל שרוף...
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
זוהי אולי שאלה מצחיקה. יש לי בן, בן שנה. הכנתי בסופה"ש אוכל עבורו מתוך כוונה לשמור במקרר או להקפיא ולחמם בהתאם לצורך. בישלתי עבורו (הרתכתי) גזר, קישואים, תפו"א,בצל וכנפיים של עוף אך לצערי שכחתי מזה עד שנגמרו המים והכל התחיל להשרף...כאשר שמתי לב התחתית של הסיר כבר היתה חרוכה ושחורה...אבל חלק גדול מהמזון נראה בסדר גמור...רק מה שבבסיס נשרף. טעמתי את זה ונוכחתי לגלות שיש לזה טעם מעושן. שאלתי היא פשוטה...האם לזרוק את הכל לפח ולעשות מחדש, או שזה בסדר להשתמש בזה. האם יש בעיתיות במזון שעושן בלי כוונה כגון "רדיקלים חופשיים" וכו'. תודה, אורלי (שעוד צריכה להתאמן באומנות הבישול)
שלום, מזון שנשרף בהחלט יש בו חומרים מזיקים כמו רדיקים חופשיים אבל הכמות לא גדולה מידי. בכלל מזון מעושן נחשב פחות בריא אבל כולנו אוכלים. כדאי ליצור איזון ולא להיות היסטריים מידי. אבל בגלל שמדובר בילד קטן שתזונתו חשובה מאד אולי בכל זאת כדאי לזרוק.
תודה!