ביצים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

18/03/2001 | 14:38 | מאת: יעל

ביצים זה טוב או רע? במצב בו אני לא סובלת מעודף משקל ו / או כולסטרול. מה היתרונות העיקריים של הביצה? מבחינת ההרכב התזונתי, ויטמינים וכדומה.

20/03/2001 | 18:17 | מאת: נירה אולנד

שלום יעל הויכוח סביב הביצה המסכנה נמשך במלוא עוזו, והדעות משתנות בהתאם לתוצאות המחקרים האחרונים. לדעתי האמת היא באמצע: ביצה היא לא טוב ולא רע. היא פשוט עוד סוג מזון שקיים בתפריט, וכמו כל מזון אחר, כדאי ורצוי לאכול אותה מידי פעם. אין טעם להחרים אותה , ומצד שני גם לא כדאי לאכול אותה יותר מידי. בביצה אחת יש כ5 גרם חלבון ו7 גרם שומן. חלמון הביצה מכיל מעל 300 מ"ג כולסטרול. משמעות המספרים היא: הביצה בסך הכל די קטנה, כמות החלבון והשומן שבה מספיקה לארוחה קטנה , לא יותר. אך כמות הכולסטרול שבה יחסית גבוהה. בניגוד לבשר הביצה אינה עשירה בברזל או באבץ. בניגוד למוצרי חלב הביצה אינה עשירה בסידן (אם כי קליפתה כן). לכן, שוב , מסקנתי היא: כדאי לאכול ביצים, הן טעימות ומגוונות את התפריט. אבל, במשורה, לא בהגזמה. לאשה בוגרת ללא בעיות בריאות , כמות של עד ביצה ביום נראית לי סבירה. יחד עם זאת אל תשכחי שאת אוכלת ביצים גם בצורת דברי מאפה מסוגים שונים, כך שאפשר להוריד את הכמות עוד קצת.

מנהל פורום תזונה טבעית