ביצים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
ביצים זה טוב או רע? במצב בו אני לא סובלת מעודף משקל ו / או כולסטרול. מה היתרונות העיקריים של הביצה? מבחינת ההרכב התזונתי, ויטמינים וכדומה.
שלום יעל הויכוח סביב הביצה המסכנה נמשך במלוא עוזו, והדעות משתנות בהתאם לתוצאות המחקרים האחרונים. לדעתי האמת היא באמצע: ביצה היא לא טוב ולא רע. היא פשוט עוד סוג מזון שקיים בתפריט, וכמו כל מזון אחר, כדאי ורצוי לאכול אותה מידי פעם. אין טעם להחרים אותה , ומצד שני גם לא כדאי לאכול אותה יותר מידי. בביצה אחת יש כ5 גרם חלבון ו7 גרם שומן. חלמון הביצה מכיל מעל 300 מ"ג כולסטרול. משמעות המספרים היא: הביצה בסך הכל די קטנה, כמות החלבון והשומן שבה מספיקה לארוחה קטנה , לא יותר. אך כמות הכולסטרול שבה יחסית גבוהה. בניגוד לבשר הביצה אינה עשירה בברזל או באבץ. בניגוד למוצרי חלב הביצה אינה עשירה בסידן (אם כי קליפתה כן). לכן, שוב , מסקנתי היא: כדאי לאכול ביצים, הן טעימות ומגוונות את התפריט. אבל, במשורה, לא בהגזמה. לאשה בוגרת ללא בעיות בריאות , כמות של עד ביצה ביום נראית לי סבירה. יחד עם זאת אל תשכחי שאת אוכלת ביצים גם בצורת דברי מאפה מסוגים שונים, כך שאפשר להוריד את הכמות עוד קצת.