בורגול
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני סובלת מפסוריאזיס ואני רוצה לדעת אם עליי להימנע ממזון מסוים, ומהו? לאחרונה התחלתי לאכול בורגול ( מכינה ממנו סלט טאבולי) מה מאפיין את הבורגול? האם משמין? האם טוב לי? בתודה
שלום מיכל ככל הידוע לי אין תפריטים מיוחדים לחולי פסוריאזיס, ולא ידוע לי על מאכלים מסויימים העוזרים או מפריעים למצב העור במחלה זו. קיים מידע אלטרנטיבי לגבי חומצת שומן גמא-לינולנית (GLA), המשפרת בעיות עור שונות, ולפעמים גם פסוריאזיס. שווה לנסות, זה לא מזיק. אפשר למצוא GLA בכמוסות בחנויות טבע או בתי מרקחת, שם היא מופיעה בתוך שמן זרעי פטל, שמן נר הלילה, גלנולין. קחי את הכמות הרשומה על האריזה, והתמידי לפחות חודש, אז תוכלי לדעת אם זה עוזר לך או לא. לגבי בורגול: בורגול הוא חיטה רגילה, שעברה גריסה ובישול חלקי, ואחר כך ייבוש. מבחינה תזונתית אין הבדל בין בורגול לבין גרגירי חיטה, או קמח , או סולת . כל אלה הם צורות של חיטה . ניתן למצוא בורגול מחיטה מלאה בחנויות הטבע. הוא מכיל יותר ויטמינים ומינרלים, וכן יותר סיבים תזונתיים, כל אלה הם כמובן תוספות רצויות לתפריט. היתרון בבורגול הוא בהכנתו המהירה, השריה במים רותחים או אפילו קרים ל10 דקות, ואפשר לסחוט אותו, ולהכין טאבולה, מילויים לירקות ממולאים, תוספת לבשר וכל דבר שבא לך. בתאבון.