מחלת הנשיקה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב, אני מעוניינת לקבל מידע לגבי מחלת הנשיקה: לפני כשבועיים אושפזתי בביה"ח למשך כשבוע בשל חום שהגיע עד 39 מעלות במשך כשבועיים והפרעות באנזימי כבד כדקלמן: GGT=106 GPT=83 LDH BLOOD=776 PHOSPHATASE ALK=293 במהלך האישפוז נצפתה ירידה משמעותית באנזימי הכבד. נוסף על כף נמצא שהטחול מוגדל עד לכ-5 ס"מ. בבדיקות דם שמערכו, בדיקת המונוטסט יצאה שלילית, אולם EBV יצא חיובי. שאלותיי הן: מה משמעות בדיקות הדם הללו, ובמה שונה או דומה ה-EBV למונוקלואוזיס (מחלת הנשיקה). האם הפגיעה בכבד עלולה להיות בלתי הפיכה? האם הזעות לילה הינן חלק מהתופעות הקשורות למחלת הנשיקה? האם החום עשוי להמשך זמן רב (הרופאים בביה"ח טענו שזה עשוי להימשך כשלושה חודשים ורופאת המשפחה אמרה שזה לא אמור להימשך מעבר לארבע עשר יום). ובכלל, אשמח לדעת יותר מה מהות המחלה, וכיצד ניתן להתמודד עימה, גם מבחינה תזונתית וגם מבחינה תרופתית. יש לציין שנאמר לי שעליי להימנע מנטילת כדורים ככל האפשר בשל הבעיה בתפקודי הכבד. תודה מראש, טושית.
שלום טושית, את השאלה הזו את צריכה להפנות לפורום רפואי באתר ולא לפורום התזונה כיון שאין טיפול תזונתי מיוחד למחלה. EBV , או אפשטיין-בר וירוס, זהו למעשה השם המדעי של "מחלת הנשיקה". זהו וירוס שיכול לגרום למונונוקלאוזיס זיהומית. מונונוקלאוזיס זהו ההסבר לתופעה של כדוריות דם לבנות בכמות גדולה מעבר לכמות הנורמלית הנמצאת בד"כ בדם. המחלה איננה מסוכנת (בד"כ), העלייה באנזימי הכבד היא הפיכה , הזעות לילה ייתכנו, ואין הרבה מה לעשות בזמן המחלה - רק לנוח הרבה, לשתות המון ולהקפיד לצרוך את כל אבות המזון. עד כמה שידוע לי משך המחלה הוא מספר שבועות (בערך חודש וחצי), אבל , כאמור, אינני רופאה ולהסבר מעמיק יותר יש לפנות לאחד הפורומים הרפואיים באתר. החלמה מהירה !
המון תודה רבה. טושית
שלום טושית! כאחת שעברה את מחלת הנשיקה ( ומכירה ריטב את הסימפטומים) , אני יכולה לספר לך קצת מנסיוני : החום נמשך (אצלי) בערך כחודשיים. התרופה הטובה ביותר היא לנוח, לנוח ולנוח... וגם כי אין כוח לעשות שום דבר אחר... לאחר שההרגשה משתפרת מומלץ לחזור לשגרה בצורה מתונה ביותר - להתחיל מהליכה איטית וקצרה כל יום ולהעלות את המינון בהדרגה, וכנ"ל חגבי חזרה לעבודה / לימודים. לגבי תרופות - נכון שמומלץ לקחת כמה שפחות ואם כבר - אז רק אקמול. (בייחוד לא אופטלגין שפוגע בתפקודי הכבד) יש לשמור ( למרות החוסר בתאבון) על תזונה תקינה, שתכלול את כל אבות המזון והויטמינים הדרושים לגוף.