תסמונת המעי הרגיז

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/04/2001 | 21:28 | מאת: ערן

שלום רב. אני סובל מתמונת המעי הרגיז. רציתי לדעת בפירוט ככל שניתן בפורום על התזונה התאימה לסובלים מתסמונת זו. אני יודע כי אחוז די גבוה סובל מבעיה זו, לכן אבקש במידת ההאפשר לפרט על התפריט העדיף למניעת התופעות הנלוות תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
02/04/2001 | 20:16 | מאת: נירה אולנד

שלום ערן תסמונת המעי הרגיז, או עצבני, אכן די נפוצה. מה שאתה יכול לעשות על מנת לשפר את המצב הוא: 1. השתדל לאכול בצורה מסודרת, מספר ארוחות ביום, באופן קבוע. 2. הקפד לכלול ירקות ופירות, חיים או מבושלים, בתפריט, גם כמקור לויטמינים וגם כמקור טוב לסיבים תזונתיים. הסיבים עוזרים מאד גם בעצירות וגם בשלשולים. 3. מקורות נוספים לסיבים תזונתיים הם דגנים מלאים (אורז מלא, לחם מקמח מלא, קוואקר, וכד'), וקטניות (שעועית לבנה, חומוס, עדשים, אפונה). 4. קיימת אפשרות להוסיף סובין לתפריט, אך עדיף לעשות זאת אחרי שניסית את מקורות הסיבים הרשומים למעלה. אם החלטת להוסיף סובין, עשה זאת בהדרגה: כפית ביום למשך כמה ימים, לעלות ל2 כפיות, ועד לכמות של 2 כפות בסך הכל ביום. 5. חשוב מאד!!! לשתות הרבה מים, לפחות 10 כוסות ביום. גם מקל על היציאות, וגם חיוני כשמוסיפים סיבים לתפריט, אחרת הסיבים מייבשים עוד יותר ומקשים עוד יותר את היציאה. 6. יש עדויות לכך שקפה, תה, משקאות מוגזים ואלכוהול מגבירים את הבעיה. לכן השתדל להמנע מהם ככל האפשר. 7. מקובל לחשוב שלמצב נפשי יש חלק בתסמונת זו: מתח, עצבנות, חוסר שינה, עישון- כל אלה נחשבים כגורמים וכמחמירים את המצב. לכן, אם אתה יכול ללמוד טכניקות להרגעה עצמית כמו יוגה, מדיטציה, ביו-פידבק, יתכן שמצבך ישתפר בעקבות זאת.

מנהל פורום תזונה טבעית