vicol מה האמת שמאחרוי המוצר?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לא מזמן יצא מוצר חדש לשוק שטוען להיות יותר בריא ממרגרינה האם זה נכון, ואם כן מהן יתרונותיו? טליה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום טליה, מרגרינה מכילה שומנים צמחיים שעברו עיבוד מסויים שהופך אותם ללא בריאים, כלומר לכאלה התורמים לעליית כולסטרול ושומנים בדם. בויקול (לפחות לפי טענת היצרן...) מוסיפים שומנים חד-בלתי-רוויים שלא עברו את אותו עיבוד. שומנים חד-בלתי-רוויים לא תורמים לעליית כולסטרול בדם ולהיפך, יכולים אפילו להוריד אותו ! (עוד על סוגי השומנים אפשר לקרוא בכתבה שכתבתי למגזין האתר. חפשי ארכיון המגזין כתבה בשם "שומן בריא"). לגבי הטעם - אפשר להתווכח... אבל אין ספק שמבחינת הרכב השומנים - "ויקול" עדיף על מרגרינה רגילה. נ.ב. - עדיף בכלל להשתמש כמה שפחות במוצרים מעובדים (אני לא משתמשת במרגרינה משום סוג כבר שנים).