ירקות ופירות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

03/04/2001 | 07:46 | מאת: נ

שלום רב, האם בישול הירקות פוגע במרכיבים ו"לוקח מהם את כל הבריאות"? האם את יכולה בבקשה להמליץ לי על ספר תזונה שבו אוכל למצוא את כל המרכיבים התזונתיים בירקות, למשל, לפת, כרובית?? מה יש בהם? והאם עדיף לאכול אותם ללא בישול? כנ"ל לגבי פירות... אני בהריון מתקדם ולמרות שאני לוקחת שני כדורי ברזל ביום, אני עדיין אנמית ובחוסר ברזל ומצאתי שירקות ופירות (כמובן שלא רק..) גם עוזרים לי לשמור על הגזרה עד כמה שאפשר וגם מקלים עליי מבחינת חילוף החומרים.. אולי אפילו באינטרנט יש איזשהיא רשימה של ירקות והמרכיבים שלהם וכן שילובם ועזרתם בספיגת הברזל בגוף? תודה רבה וחג שמח (: נ

לקריאה נוספת והעמקה
04/04/2001 | 12:00 | מאת: סמדר בן נון

שלום נ - ומזל טוב ! לגבי המקורות במזון לברזל - לחצי על "חיפוש" והקלידי "הריון" . אני בטוחה שתמצאי המון תשובות שקשורות לברזל שכבר ענינו עליהן כאן בעבר. ירקות ופירות אינם המקורות הטובים ביותר לברזל, אבל יש בהם הרבה סיבים (שעוזרים לפעילות מערכת העיכול), ויטמינים ומינרלים נוספים. ספר טוב שמכיל את כל הערכים התזונתיים לכל המזונות הוא הספר של ד"ר יעקב אילני - (ערכם התזונתי של מזונות), וכן ספרו של גוגנהיים שנותן בעיקר טבלאות מפורטות של כל הרכיבים התזונתיים בכל המזונות המוכרים. לגבי "הרס" חומרי המזון - אבות המזון (פחמימות, חלבונים ושומנים) ומינרלים אינם נהרסים בחום ובחשיפה לחמצן - אבל ויטמינים כן, ואחוז הויטמנים בירקות ובפירות יורד לאחר בישול ממושך בחום ובכלי פתוח שחשוף לאויר ולאור. לכן מומלץ לבשל בכלי סגור ולזמן קצר, אבל גם אז - לא כל הויטמנים הולכים לאיבוד ואחוז הויטמינים שנהרס נע בין 15% ל- 50% . אז אין צורך להיבהל. גיוון התפריט במספר רב של מאכלים יבטיח את קבלת כל הרכיבים התזונתיים הדרושים לצורך תפקוד תקין. את יכולה לבקש מרופא הנשים שלך הפנייה לדיאטנית קופ"ח כדי לשמוע יותר פרטים בנושא. חג שמח והרבה בריאות!

מנהל פורום תזונה טבעית