מתכוני פסח לצימחונים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
ילדי צמחונים וניזונים בימים כתיקונם מפסטה, טבעול וכו'.אשר אינם כשרים לפסח כמובן. למי יש להציע לי מתכונים לפסח קלי /מהירי הכנה המתאימים לצמחונים. ילדי אינם אוכלים דגים. ולא אוהבים אורז. תודה
אפשר לחשוב שיצומו, אל תדאגי גם אנחנו צמחוניים, וניזונים היטב בפסח. גם אתם שרדתם בשנה שעברה לא? מתכונים? פסחיים ולא דיאטטיים במיוחד. :-) הנה אחד. 3 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים למחית, 2-3 ביצים מלח, פפריקה מתוקה פלפל שחור (לפי הטעם) כף קמח מצה פטרוזיליה קצוצה מערבבים, ומטגנים קציצות, אוכלים חם לחילופין אם את לא רוצה לטגן, מרחי תבנית במעט שמן, ותאפי בתנור עד לצבע חום. להוציא כשיתקרר.כשמתקרר מעט, אפשר לאכול גם קר מתכון 2 בורקס של פסח מצות ת"א מעוך למחית, מתובל במלח, פלפל שחור ופפריקה, ביצה קמח מצה. מרטיבים את המצות, מניחים לספיגה של הנוזלים, בסכין חדה חותכים כל מצה ל-4. מחממים שמן לטיגון עמוק, לוקחים כל רבע מצה, שמים כף מילוי במרכז, ומקפלים את רבע המצה באלכסון, בזהירות שלא תישבר, טובלים בביצה ובפירורי מצה, ומטגנים משני הצדדים לצבע חום. אפשר כמילוי להשתמש בבשר טחון, ללא צימחוניים. מתכון 3 קציצות בנאטאס לפסח א. תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים היטב , מתובלים במעט מח ופלפל שחור 0לא חובה פלפל) ב. ביצים קשות, קצוצות לא דק בסכין , בצל קצוץ ומטוגן - אפשר גם בצל מיובש. פטריות. (אפשר לטגן קדם במעט שמן, זה משביח את טעמן, אם כי זה לא דיאטטי במיוחד. מעט ירק קצוץ ירק קצוץ, שמיר ופטרוזיליה (אפשר לותר על שניהם או על אחד מהם) ג. קמח ממצה, וביצים טרופות מערבבים את כל המרכיבים ב- ב. לוקחים גוש מחית תפוחי אדמה,בגודל של חצי אגרוף., ומעבדים ביד, לכדור, משטחים אותו כמו פיתה קטנה, שמים במרכז כף מהתערובת ב. סוגרים את ה"פיתה" חזרה לכדור, מכל הצדדים, טובלים בבצה, וקמח מצה, ומטגנים בשמן עמוק. ככל שגדלה המיומנות, כך הקציצות נעשות קטנות יותר ויותר. מתכון 3, מצות מרוחות בריבה ןטבולות בחלב. לטבול בביצה ולטגן, לפזר אבקת סוכר. מתכון 4. קמח תפוחי אדמה, ביצה, מלח, לערבב לבצק די קשה, ל"רדד" על שולחן, משומן, לחתוך חתיכות בסכין, לזרוק לתוך מרק ירקות רותח. זה נראה כמו איטריות חמצותלמהדרין, הילדים אוהבים את זה, וזה משביע, זה גם פתרון מצוין לפעוטות שלא מוצאים את עצמם, בפסח, כי דיסה הם כבר לא אוכלים, אבל גם האוכל של הגדולים לא טוב להם. בתיאבון
שלום ריקי, קודם כל אני ממליצה בחום לעיין במתכונים ששלחה לנו רוז, אבל לעצם העניין - פסטה איננה תחליף לבשר ! וגם מוצרי טבעול לא יהוו תחליף אם אין בהם מספיק סויה. מי שמחליט להיות צמחוני, וגם ההורים של הצמחוני, חייבים לדעת מה הרכיבים התזונתיים שמספקים הבשרים וכיצד אפשר לקבל אותם ממזונות אחרים. הבשרים נותנים לנו בעיקר ברזל, חלבון איכותי וויטמין B12 . פסטה לא מכילה אף אחד מהרכיבים הללו וגם לא מוצרי טבעול שאינם מכילים סויה (הכוונה לשניצל תירס, קציצות ירק וכו'). חלבון איכותי אפשר לקבל מביצים וקטניות (שעועית לבנה, אפונה, עדשים - אפשר לאכול גם בפסח! ) - ובעיקר מהסויה, שהיא הקטניה בעלת החלבון האיכותי ביותר. ברזל אפשר לקבל גם מקטניות, וגם מטחינה ומעט מירקות ירוקים עליים, אבל ויטמין B12 - רק ממוצרים מהחי, ובעיקר מבשרים. מוצרי חלב גם מספקים את הויטמין הזה, אבל בכמות קטנה מאד. אם הילדים צמחונים זמן רב, את חייבת לקחת אותם לבדיקות כדי לדעת מה מצב מחסני הברזל וה B12 שלהם. לפרטים נוספים - כדאי מאד לפנות לייעוץ לדיאטנית קלינית (אפשר דרך קופ"ח לפנות לדיאטנית ילדים באמצעות הפניית רופא). את מוזמנת גם לדפדף בפורום הזה (נסי דרך "חיפוש") ולמצוא את כל התשובות שעניית עליהן כאן בעבר בנושא צמחונות (והיו הרבה!). קריאה מהנה וחג שמח !
קטניות לא אוכלים בפסח לנוהגים מנהג אשכנז. ליוצאי מרוקו, נוהגים לאכול רק קטניות ירוקות (אפונה , שעועית ירוקה ותירס) לשרא יוצאי עדות המזרח, אוכלים את כל סוגי הקטניות.
לסמדר. תודה רבה.