ערך קלורי
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אמא שלי מכינה מאכלים מפילו זהו בצק דקיק והיא טוענת שהוא פחות משמין מבצק רגיל תוכלי בבקשה להסביר קצת יותר כי בדרך כלל אני נמנעת מלאכול בדקים והרעיון קסם לי לגבי פילו כמובן כאשר המילוי גם כן דיטטי
שלום יעל השומן הוא המעלה מאד את כמות הקלוריות במזונות, וגם בבצקים. בצק הפילו מורכב מקמח ומים בלבד, ללא שומן, ולכן הוא דל קלוריות יחסית. אולם!!! ברוב המכריע של המתכונים מורחים את בצק הפילו בשמן או במרגרינה או חמאה מומסות שכבה אחר שכבה. אז המאכל הוא כבר עתיר קלוריות לא פחות ואולי יותר מבצקים אחרים. לכן, אם המתכון כולל עלי פילו שלא נמרחו בשומן, הוא יכול להיות דל קלוריות. אם העלים נמרחו בשומן, לצערי המתכון יהיה עתיר קלוריות, גם אם הרבה יותר טעים. בתאבון.
יעל שלום ! מנסיוני אפשר להכין מתכונים מבצק פילו גם בלי למרוח אותו בשומן כלל (למרות שכתוב במתכון שצריך) ויוצא טעים מאוד. גם לאנשים שלא בדיאטה...