מאכלים מקמח סויה אורגנית
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
רציתי לשאול איזה מאכלים ודברי מאפה ניתן לעשות עם קמח אורגני (ללא טיגון ) תודה דניאל
שלום דניאל, צריך לפתוח ספר מתכוני סויה ולברר . המתכון היחיד שמצאתי אצלי היה של הכנת "סויונז" - מיונז מקמח סויה. (אין הבדל בהכנה בין קמח אורגני ללא אורגני). אם אתה מעוניין במתכון אשלח לך לדואר האלקטרוני (היעזר בסבלנות כי אני עונה על שאלות רק פעם בשבוע). אולי נירה תוכל לעזור יותר - או אחד מקוראינו המסורים. בהצלחה !
סויה היא לא מזון קסמים. בניגוד לאורז וכד שיש דיאטות שמבוססות עליהם סויה למרות שכללית הינה מזון " בריא " לא צריכה להוות את העיקר מכמה סיבות. בקשר ל מתכונים למיניהם פשוט לך ל wwww.google.com או כל מנוע חיפוש טוב אחר וחפש " soy flour recipe " אתה תקבל מספיק לינקים למתכונים שיחזיקו אותך במטבח לכל ימי חייך.
שלום דניאל קמח סויה , אורגני או שאינו אורגני, מופיע בשוק בשתי צורות: קמח שנטחן מפול הסויה השלם, ומכיל את כל השומן של הסויה, וקמח שנטחן לאחר שהשמן מוצה מהפול, והוא נטול קמח. הקמח המכיל את השומן הוא הנפוץ יותר, הוא כמובן טעים יותר אך מתעפש מהר וכדאי להחזיקו במקרר. למיטב ידיעתי ניתן להשתמש בכף גדושה קמח סויה כתחליף לביצה שלמה בכל מתכון , כולל אפיה. כמו כן ניתן להשתמש בו כמעבה מרקים, ומסמיך מיונז ללא ביצה או פודינגים למיניהם (במקום קורנפלור). היתרון של קמח סויה הוא שהוא עשיר בחלבון מלא. שני חסרונות שלו: 1. הוא ממש לא טעים ומצריך התרגלות של החיך 2. בסויה קיימים חומרים מעכבי פירוק חלבון. אמנם בישול אמור להרוס אותם, אך קיימת כיום סברה שכמויות גדולות של סויה אינן מומלצות בשל השפעה שלילית על עיכול חלבונים ועל מערכת העצבים. הכוונה כמובן לכמויות גדולות יחסית, למשל מנת סויה משמעותית בכל ארוחה במשך היום לאורך זמן. על מנת לגוון, דניאל, המלצתי לך להשתמש גם בקטניות אחרות, שיש בהן קצת פחות חלבון, אך הן עדיין עשירות בחלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים. בחנויות טבע ניתן להשיג גם קמח חומוס, שהוא קצת יותר טעים, עשיר בחלבון, וגם כן יכול לשמש כקושר במרקים ומאפים. הוא נמצא בשימוש נרחב במטבח ההודי. בתיאבון.