"ממרח צימחוני" לתינוקות.
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שמעתי שממרח צימחוני לא בריא לתינוקות. מדובר על הממרח הזה שמגיע בקופסאות שימורים קטנות תחת הכותרת "ממרח צימחוני בטעם כבד" (או משהו כזה). האם זה נכון? אם כן- למה? תודה רבה וחג שמח.
מזון בקופסת שימורים, הוא בדרך כלל ללא חיוניות כלשהיא, הוא חסר ויטאמינים, הוא בדרך כלל מכיל חומרים משמרים כמו סוכר ומלח, בכמות מופרזת. ורצוי כמובן לא לתת מזון משומר לתינוקות, כיון שאנחנו רוצים לגדל אותם על בסיס בריא. מצד שני באופן פרטי על הממרח הזה, הוא מכיל הרבה מלח, וחלבונים, אבל הדבר הגרוע בו שהוא עלול לגרום לחנק, הוא פשוט נתפס בחיך, ואם זה קורה למבוגרים, על אחת כמה וכמה שזה יכול לקרות לתינוקות. אםאת רוצה ממרח צמחוני בטעם כבד, תוכלי להכינו בעצמך , ולהלן 2 מתכונים לכך. מתכון ראשון: 3 ביצים קשות 1 בצל בינוני קצוץ ומטוגן עד צבע חום חציל פרוס ומטוגן עד חום (כמובן קודם להמליח ולהשהות כ10 דקות, עד להוצאת המרירות, אחר כך לשטוף היטב, ורק אחר כך לטגן) רצוי לנקז עודפי שמן, את כל הנ"ל לטחון במטחנת בשר, או במעבד מזון, להוסיף, מעט מלח, מעט פלפל שחור, וכפית עד כף אחתשלמיונז, הממרח הזה טרי בריא יותר, ואת יודעת מה מכיל, ניתן לשמור אותו במקרר לפחות שבוע. מתכון 2 1 כוס עדשים ירוקים, לברור אותם מנוכחות של גופים זרים, ומתולעים. להשרות לילה קודם במים, למחרת לבשל עד לריכוך (כמובן במים נקיים), ולסנן. 3 ביצים קשות, בצל קצוץ ומטוגן, לטחון את הנ"ל כמו במתכון הקודם, להוסיף את התבלינים מלח, פלפל שחור, ופפריקה מתוקה, ומעט מיונז לאיחוד של העסק. המתכון השני מכיל פחות שומן בתיאבון
שלום טל לא שמעתי שהממרח הזה דווקא מסוכן לתינוקות. אולי באמת כי הוא נדבק לחיך, אך גם כבד קצוץ אמיתי נדבק לחיך. בכל מקרה, המזון הזה הוא תחליף נחות וירוד, משומר, קשה לדעת מה איכות המרכיבים שנכנסו לתוכו, למה לאכול אותו בכלל, ולמה לתת אותו לתינוק? אם יש לך בעיה של אוכל לתינוק בנסיעה לחו"ל, ללא ספק יש פתרונות נוספים, אפילו טונה משומרת מאיכות טובה יכולה להיות פתרון. יש היום גם סוגי פאטה שונים בשימורים, יקרים יותר אך איכותיים יותר. בחיי היום-יום בהחלט כדאי להמעיט באכילת שימורים, גם לך וגם לתינוק.