תזונה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום! קיימים מאכלים כגון מנגו ,גזר ובטטה הגורמים לעור להראות צהוב. מהו החומר הנמצא בהם הגורם לתופעה? האם קיימים עוד מאכלים הגורמים לתופעה? האם כל המאכלים גורמים להצהבה באותה מידה או שקיים הבדל ביניהם? תודה מראש, עמי.
שלום עמי החומר הגורם להצהבה, שגם אחראי לצבע הצהוב כתום של פירות וירקות אלה, הוא בטא-קרוטן. בטא-קרוטן הוא נגזרת צמחית של ויטמין A, ובניגוד לויטמין הוא אינו רעיל בשום כמות, וקשה להגיע איתו לכמויות עצומות כי הספיגה שלו איטית יותר. בטא קרוטן הוא אנטי-אוקסידנט, פועל בגוף למניעת הרס תאים. יש טענות, מבוססות בחלקן, שהוא יכול להוריד את הסיכון לסוגי סרטן מסויימים, ולטרשת עורקים ובעיות לב. ההצהבה היא תופעה שקורית לפעמים אצל תינוקות שמקבלים מיץ גזר, כי יחסית לגודלם הם מקבלים כמות גדולה של בטא קרוטן. אצל בוגרים יש צורך בכמות גדולה ולאורך מספר ימים בדרך כלל כדי להגיע להצהבה. בכל מקרה הצהבה זו אינה מעידה על בעיה בריאותית ולא צריכה לעורר דאגה. כמובן שהיא בעיה אסתטית, ולכן אם יש הצהבה אפשר להמנע ליום יומיים מאכילת פירות וירקות עשירים בבטא קרוטן עד שההצהבה תעבור. ככל שהצבע הכתום עמוק וחזק יותר , יש בירק או בפרי יותר בטא קרוטן .