חומוס בהריון - מסוכן?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שמעתי שיש סיכון באכילת חומוס בזמן הריון. אני מניחה שהכוונה לחומוס במסעדות. האם תוכלי להתייחס לכך? תודה
שלום שי למיטב ידיעתי אין בעיה לאכול חומוס בהריון, ומן הסתם כפי שכתבת הכוונה אולי לסכנת זיהום או הרעלת מזון. מזון מזוהם יכול לגרום להרעלת מזון, ובדרך כלל העובר לא יושפע מכך. אולם יתכנו הרעלות שיגיעו גם לעובר ויכולות להזיק לו. לכן כדאי לשים לב לטיב המזון שהאשה ההרה אוכלת. מזונות שמועדים לפורענות , ביחוד בתקופת הקיץ, הם סלטי מיונז, חומוס וטחינה וסלטי ירקות שעומדים באויר הפתוח (למשל בדוכני פלאפל). כמו כן דגים נאים (סושי , סשימי וכד') מאד רגישים לקלקולים ועדיף להמנע מהם בתקופת ההריון. מזונות יותר בטוחים הם כאלה שמגיעים ישירות מהאש או מהכיריים אל הסועד : בשר או דגים בגריל או על האש וכד'. אך גם כאן חשוב לאכול במקומות טובים עם תחלופת סועדים גבוהה, כדי שחומר הגלם יהיה טרי . כמובן שאפשר ואף מומלץ להמשיך לאכול חומוס, טחינה, דגים בשר וירקות בתקופת ההריון, אך אולי כדאי בדרך כלל לאכול אותם בבית, כך אתם בטוחים מי החברה המייצרת, מה תאריך התפוגה וכו'. שיהיה לבריאות ובמזל טוב.