צמחונות והריון
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני צמחונית כ 30 שנה, (כולל דגים) ונמצאת כרגע בתחילת הריון. אודה לך אם תוכלי לפרט מהם מרכיבי המזון אותם עלי להקפיד לאכול יותר מאשר בחיים הרגילים, כולל כמויות. מלבד בדיקת ברזל ו B12, מה הבדיקות הנוספות שכדאי לעשות על מנת לוודא שאין מחסורים? באיזו תדירות? תודה.
שלום שי מזל טוב. בתקופת ההריון, צמחוניות כמו אוכלות בשר צריכות לשים לב במיוחד לאכילה מאוזנת ונבונה , שתכיל מספיק מרכיבי התזונה החשובים לבריאות העובר ואמו. 1. חלבון: בדרך כלל גם צמחונים מקבלים מספיק חלבון בתזונה טובה. מקורות אפשריים בשבילך הם מוצרי חלב, ביצים, קטניות (חומוס, שעועית, עדשים, אפונה, פול), טופו ומוצרי סויה אחרים. השתדלי לכלול משהו ממזונות אלה בכל ארוחה. 2. אבץ: יש לשים לב לצריכת מינרל זה במיוחד בתחילת ההריון, שלושה חודשים ראשונים. הוא נמצא בביצים, מוצרי חלב, קטניות, אגוזים, נבט חיטה וחסה. 3. ברזל : בדרך כלל מומלץ לכל הנשים ההרות לקחת תוסף ברזל. בנוסף, מזונות שעשירים בברזל (שאת יכולה לאכול) הם קטניות, אגוזים וגרעינים מכל הסוגים, ירקות עלים ירוקים. כל מנת להקל על ספיגת הברזל כדאי לשלב מזונות אלה עם מזונות העשירים בויטמין C כמו פלפל , עגבניה, כרוב חי, בצל ירוק, מלון, פרי הדר, תותים. 4. מגנזיום: זהו מינרל שחשוב לשים לב אליו לקראת סוף ההריון, בטרימסטר השלישי. הוא נמצא (שוב) בקטניות, אגוזים, גרעינים , ירקות ירוקים , בננות ומוצרי חלב. 5. ויטמין B12: ויטמין זה ידוע כבעייתי אצל צמחונים, בגלל שהמקור העיקרי שלו הוא בשר לסוגיו. אולם גם ביצים ומוצרי חלב מכילים כמויות קטנות שלו ,והוא דרוש לנו בכמויות קטנות. 6. סידן: מינרל חיוני, שצריך לקבלו בכמויות די גדולות מידי יום. כמובן שהמקור העיקרי שלו הם מוצרי חלב. בנוסף גם קטניות, טחינה (ביחוד טחינה משומשום לא מקולף), שקדים וקצת גם בירקות כמו כרוב , ברוקולי ושעועית ירוקה. כדי להיות בצד הבטוח כדאי לך לקחת תוסף המתאים לנשים הרות. שימי לב שכל הרשומים למעלה (מלבד חלבון) נמצאים בו. בנוסף כדאי שתתייעצי עם דיאטנית של קופת החולים שלך, שתבדוק אם התפריט שלך מספק ותדריך אותך באופן אישי יותר. שיהיה במזל טוב.