תזונה וסרטן קיבה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
על איזה מזון צריךלהקפיד לאכול ומאיזה מזון להמנע בכדי להקטין סיכוי לחלות בסרטן הקיבה. אנא פרטו . תודה.סמי
שלום סמי סרטן קיבה יכול להגרם מסיבות שונות, שרק חלקן קשור במזון שאתה אוכל. סיבות אחרות יכולות להיות וירוס, בעיות בייצור חומצת קיבה, גורמים תורשתיים,מחלות קיבה שונות, עישון כבד, ועוד. מבחינת מזונות, יש סברה שמספר סוגי מאכלים מעלים את הסיכון לחלות בסרטן הקיבה, והם: מזונות משומרים וכבושים עם חומרי שימור נקניקים למיניהם, המכילים ניטריטים וניטרטים, גורמים מסרטנים ידועים. מזונות מעושנים בשר על האש - העשן גורם להווצרות מולקולות מסרטנות בבשר. שתייה מרובה של אלכוהול. כמובן שאכילה של מזונות אלה לא מבטיחה חלילה שתחלה בסרטן, והמנעות מוחלטת מהם אינה מבטיחה שלא תחלה. הטוב ביותר לדעתי הוא לאכול מהם אם אתה אוהב אותם, אך מידי פעם ולא מידי יום . חומרים שנקראים אנטי-אוקסידנטים , שנמצאים בעיקר בירקות ופירות , יכולים לנטרל במידת מה את ההשפעה המזיקה של מזונות אלה. לכן כדאי לשלב ירקות (כמו עגבניה, כרוב, ברוקולי, כרובית, פלפלים, פרי הדר) בארוחות המכילות נקניקים או בשר על האש.