השפעות חסרים בגוף

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

22/04/2001 | 13:13 | מאת: פופ

ברצוני לדעת על מה משפיע חוסר ברזל וחוסר סידן מבחינה גופנית ונפשית(?)

לקריאה נוספת והעמקה
23/04/2001 | 20:51 | מאת: נירה אולנד

שלום פופ סידן הוא מינרל שדרוש לנו בכמות גדולה יחסית: לבני 25 ומעלה (גברים) 800 מ"ג ליום. נשים , ביחוד הרות או מיניקות, זקוקות לכמות גדולה יותר. מחסור בסידן יכול להתבטא בדלדול העצם (אוסטאופורוזיס) בקצב מואץ . מחסור רציני בסידן (בדרך כלל קשור גם לחסר ויטמין D או לבעיה כלייתית או מטבולית) יכול להביא להתכווצויות שרירים פתאומיות, ואפילו למוות . גם עודף סידן בדם הוא מסוכן, מורגש כעייפות וחולשה, ונגרם גם כן בשל בעיות כליה או בעיות מטבוליות. באנשים בריאים בדרך כלל מחסור בסידן יתבטא בדלדול העצם, מה שמורגש רק כעבור מספר שנים . מזונות עשירים בסידן הם מוצרי חלב למיניהם, שומשום, טחינה, קטניות (חומוס, עדשים, אפונה, שעועית ), ירקות עלים ירוקים, כרוב, שקדים, פירות יבשים, וסרדינים הנאכלים עם עצמותיהם. ברזל דרוש לנו בכמות קטנה בהרבה: 10 מ"ג ליום, ונשים 15 מ"ג ביום, כאשר גם כאן הצריכה עולה בהריון והנקה. מחסור בברזל מתבטא באנמיה, עייפות, חולשה, ולעתים גם שלשולים או עצירות, ואבדן תיאבון. בילדים חוסר ברזל עלול לפגוע ביכולת הלמידה . המקורות לברזל במזון הם בשר אדום ואיברים פנימיים- מהם הברזל נספג בגוף בקלות. מקורות נוספים הם קטניות, שומשום, שקדים, פירות יבשים. הרבה מזונות מעובדים כמו דגני בוקר מכילים תוספי ברזל. גם סידן וגם ברזל נספגים טוב יותר בנוכחות ויטמין C . לכן כדאי לשלב בארוחה מזונות העשירים בברזל או בסידן יחד עם ירקות או פירות כמו הדרים, עגבניה, פלפל, בצל ירוק, כרוב חי, מלון, קיווי, תות שדה. קפה או תה, לעומת זאת, מפריעים לספיגת ברזל וסידן. לכן כדאי לא לשתות אותם בסמוך לארוחות המכילות מזונות עשירים בברזל ובסידן, אלא להמתין שעה וחצי ומעלה.

מנהל פורום תזונה טבעית