אילו מזונות נעשים בסיסיים בקיבה?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
בגסטרוסקופיה מצאו אצלי את החיידק ה.פילורי. ואני לוקחת טיפול משולב של אנטיביוטיקה. קראתי שכדאי לאכול מזונות שנעשים בסיסיים בקיבה, כי החיידק הזה אוהב חומציות. אני יודעת שללימון יש טעם חמוץ, אך הוא נהפך לבסיסי. לועמת זאת, חלב, לכשעצמו, הוא בסיסי, אך בקיבה הוא הופך לחומצי. לכן אני רוצה לדעות אילו מזונות הופכים בסופו של דבר לבסיסיים?
איך הלימון נהפך לבסיסי, אם הוא נפגש עם חומצה מלחית בקיבה? יש לך טעות. בקיבה, כל דבר נהיה רק יותר חומצי, גם חלב . ובודאי שלימון, אבל בתריסריון מיצי העיכול הם ניטראלים עד מעט בסיסיים. מה שצריך לעשות לגבי הקיבה, לא לאכול מזונות שמגרים את הקיבה, כי אז זו מפרישה חומצה בכמות גדולה. המזונות המעובדים הופכים חומציים מהר מאוד. גם חלבונים שמתפרקים בקיבה הופכים לחומציים. בעצם לגבי כיב, אין ממש אפשרות לדעת מה טוב ומה לא, בתור אחת שעברה כיב כזה, אני יכולה לומר שהדרך היחידה לדעת היא בדרך של ניסוי וטעיה, ולימוד, לא לחזור על טעויות. היום ב"ה נרפאתי מהכיב , והדרך לשמר שלא יחזור היא סדר יום קפדני לארוחות, וארוחות קטנות לאורך היום, עדיף מאשר נאמר 3 גדולות.
שלום נטע רוז כרגיל צודקת :-) העבודה של הקיבה היא להפריש חומצה מלחית עד שבליל המזון שבה מגיע לחומציות הנדרשת כדי לאפשר עבודה של אנזימי הקיבה. לכן אין זה משנה מהי חומציות המזון שאת אוכלת: אם את אוכלת מזון חומצי כמו לימון או יוגורט או קוקה-קולה, הקיבה תפריש פחות חומצה. אם את אוכלת מזונות בסיסיים כמו חלב , הקיבה תפריש יותר חומצה. בסופו של דבר החומציות של בליל המזון בקיבה יגיע לאותה רמת חומציות. החיידק הליקובקטר מצליח לחיות בחומציות הגבוהה של הקיבה, והדרך להפטר ממנו היא באמת דרך אנטיביוטיקה. ישנן תרופות המורידות את הפרשת החומצה בקיבה, אולם עליהן להלקח לאחר ייעוץ ומרשם של גסטרואנטרולוג. בעבר היה נהוג לאכול מזונות עשירים בסידן כמו מוצרי חלב או תכשירים שונים שעשירים בסידן כדי להוריד את חומציות הקיבה. כיום זה לא נהוג, מאחר והתברר שההקלה היא רגעית. כעבור חצי שעה יש תגובת נגד, וחומציות הקיבה עולה עוד יותר. במצבים של צרבת או כאב, ההמלצה היום היא לאכול לחם. הלחם סופח אליו את החומצה הנוזלית, ויש פחות מגע של החומצה עם דופן הקיבה. בעיקרון כיום אין דיאטה חד משמעית למצבים של כיב קיבה. כדאי לא לאכול מאכלים מתובלים מידי כי תבלינים חריפים מגרים את רירית הקיבה. טמפרטורות קיצוניות (מרק או קפה רותח, משקאות עם קרח) אף הן לא רצויות. מעבר לכך, אכן יש ניסוי וטעיה: כל אחד מגלה מה המזונות שגורמים לו לצרבת ולכאב, ונמנע מהם. השתדלי לאכול ארוחות יחסית יבשות, ולשתות כחצי שעה לפני הארוחה, וכשעה וחצי אחריה. ככל שבליל המזון יהיה יבש יותר הוא יספוג טוב יותר את החומצה ויכאיב פחות. בהצלחה , מקוה שתפטרי מהכיב מהר.