דבש
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום אני שותה כוסות ר-ב-ו-ת של תה-צמחים ביום. לאחרונה ניאלצתי להיגמל מנס-קפה ומתה "רגיל" בשל בעיות במערכת העיכול, ולכן תה צמחים זה המשקה החם היחיד שאני רשאית לשתות. כל כוס אני ממתיקה בכפית אחת של דבש, כדי להימנע מסוכר. האם דבש באמת יותר בריא מסוכר? האם איננו מכיל בעצמו סוכר? האם הוא משמין יותר מסוכר? והאם 10 כפיות דבש יכולות להאיץ את קצב ההשמנה שלי במידה רבה?
אני חושבת שאני יודעת למה את נמנעת משתית נס קפה ותה רגיל -בגלל פטרית המעיים קנדידה .. אני גם "חוויתי" זאת ותאמיני לי שתגידי תודה על כך שהיא תעבור לך לאחר הדיאטה הדיי חריפה שאת צריכה לעשות עד כדי כך שתשכחי את הימים שהיית צריכה לשתות תה צמחים ללא סוכר! פשוט ותרי על סוכר וגם על דבש זה רק לחודשיים בערך-זה שווה את זה תחזיקי מעמד!!
שלום בת 25 בדבש ובסוכר יש את אותה כמות קלוריות: 20 קלוריות לכפית. אז תעשי את החשבון כמה את שותה וכמה קלוריות את מוסיפה לעצמך ביום. כמובן שתשמיני רק אם את אוכלת בסך הכל יותר קלוריות מכפי שאת צורכת. העמדות לגבי דבש משתנות : ברפואה המשלימה לעתים מייחסים לדבש תכונות רפואיות שונות, ומתייחסים אליו כאל תרופה. ברפואה המערבית אנליזות שנערכו לסוגי דבש שונים גילו: בדבש טרי שלא עבר פסטור אכן יש אנזימים שונים, אך לא ברור עד כמה הם פעילים דרך הקיבה (שהרי אנזימים מתפרקים בקיבה). לדבש יש תכונה אנטיביוטית מסויימת, ולפעמים מריחה שלו על פצעים וכוויות מסייעת לריפויין ולמניעת זיהום. יחד עם זאת, הדבש שאנחנו קונים בדרך כלל עבר פסטור, והוא למעשה לא מכיל ערך מוסף מעבר לתכולת הסוכר שבו. אפשר להתייחס לדבש כזה כאל סירופ סוכר שנעשה בתהליך טבעי על ידי דבורים. אמנם הדבש מכיל ויטמינים ומינרלים, אך בכמות מזערית שאינה באמת משנה . לסיכום, דבש הוא טעים, אך לא בטוח שיש בו ערך מוסף כלשהו. כפית דבש וכפית סוכר בתוך תה צמחים הם היינו הך.