תזונה לילד
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אשמח לקבל מידע על תזונה נכונה ובריאה לילד בן שנתיים. את ארוחות הבוקר והצהרים הוא אוכל בד"כ בגן את ארוחת הערב הוא אוכל בבית . מה שמעניין אותי יותר לדעת מה לתת לו לאכול כגון סוג האוכל וכמות חובה לציין כי הוא לא רוצה לאכול מעדנים וגבינות מזה 6 תודשים
שלום שלומי. תשובה מלאה ומקיפה לשאלתך מחייבת פרטים רבים על הילד ועל התפריט שהוא מקבל במשך מספר ימים. לכן נראה לי שכדאי לך לקבוע פגישה עם דיאטנית ילדים דרך קופת חולים, ולקבל ממנה הדרכה מתאימה. שתי נקודות שחשוב לשים אליהן לב בכל מקרה: 1. צריכת הברזל: חשוב לשים לב שהילד יאכל מידי יום מזון שעשיר בברזל: בשר אדום, הודו, פסטרמה, כבד, עוף, קטניות כמו חומוס, עדשים, פירות יבשים כמו צימוקים ומשמשים מיובשים. אם במסגרת הגן הילד מקבל תפריט חלבי או צמחוני, חשוב לשים לב שנציגים מקבוצה זו יופיעו בארוחת הערב בבית. 2. צריכת סידן: ציינת שהילד לא אוכל מעדנים וגבינות. מוצרי חלב הם מקור חשוב לסידן, אך לא המקור היחידי. מקורות אחרים לסידן הם טחינה, קטניות (חומוס, שעועית, עדשים), ירקות ירוקים כמו חסה ותרד, סרדינים או דגים אחרים הנאכלים עם העצמות. גם בקרב מוצרי החלב ייתכן שהילד יסכים לאכול גבינה צהובה (שעשירה מאד בסידן), או מאפים הכוללים מילוי גבינה , גלידת יוגורט וכדומה. גם כאן, אם בתפריט בגן אין מספיק מוצרים המכילים סידן, השתדלו לתת לו אותם בארוחות שהוא אוכל בבית. בהצלחה.