תחליף למלח

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

28/04/2001 | 15:15 | מאת: נימי

אובחנתי כבעלת יתר לחץ דם. נאמר לי להפסיק עם מלח וקפה ואני מחפשת תחליפים. האם יש תחליף למלח? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
30/04/2001 | 19:35 | מאת: נירה אולנד

שלום נימי הקשר בין מלח לבין עליה בלחץ דם קיים אצל חלק מהאנשים, לא אצל כולם. מסתבר שיש כאלה שרגישים יותר למלח, ויש כאלה שהוא לא משפיע עליהם. בדרך כלל כשמאובחן לחץ דם גבוה הרופא מורה להוריד את המלח מהתפריט, אך פעמים רבות אין זה הכרחי. כדאי לבדוק אם אחרי תקופה של אכילה ללא מלח יש הטבה, ואם אחר כך מוסיפים חזרה מלח לתפריט יש החמרה. לגבי תחליפים: קיימים בשוק מספר תחליפים. הפופולארי ביותר הוא מלח אשלגן, שבו האשלגן מחליף את הנתרן , כולו או חלקו. מלח זה בעייתי בפני עצמו, כי עודף אשלגן הוא מסוכן לא פחות מעודף נתרן. ישנם גם תחליפי מלח שאינם מכילים מלח בעצם, כי אם תערובות של תבלינים ועשבי תיבול מיובשים. המטרה כאן היא להסוות את חסרון המלח באוכל על ידי הוספת טעמים אחרים. תחליפים אלה אינם יוצרים בעיה ואם הם מקלים עלייך את יכולה להשתמש בהם ללא חשש. מוצרים כמו מלח סלרי, מלח לימון וכד' הם מלח מעורב עם תבלין אחר, למשל זרעי סלרי. לכן הם לא מתאימים לדיאטה דלת מלח. שימי לב גם לשימורים, אבקות מרק ודברי מאפה קנויים- כל אלה מכילים כמויות גדולות מאד של נתרן, ממנו את אמורה להמנע. גם חטיפים מלוחים מכילים כמויות גדולות של מלח. לצערי אין מוצר שייתן למזון טעם מלוח ללא הוספה של נתרן או אשלגן. תאלצי להתרגל לאוכל פחות מלוח. זה אומר תקופת הסתגלות לא קלה, אך בסופה לא תרגישי את חסרון המלח. כאמור, נסי לבדוק אם את באמת רגישה למלח, או שקיבלת הוראה גורפת שלא בהכרח מתאימה לך. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית