דיאטה - אוכל לא מתוק
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לדיאטנית שלום בגלל כולסטרול גבוה 239 וטריגליצרידים בגובה של 265 אני נאלצת לא לאכול מתוק בכלל האם דיאטה דלת סוכר תיצב את מצבי הרפואי? ואיך זה ישפיע על בריאותי הכללית האם אנו לא צריכים סוכר בכלל? הסוכר לא תורם לנו?
ציפי שלום, כעקרון, רצוי שתורידי גם את כמות השומנים הרווים במזון ולא רק את דברי המתיקה. יש פחמימות פשוטות (ממתקים, עוגות וכו') שאת זה אתם צריכים להוריד. יש פחמימות מורכבות (לחם מלא, פסטה מחיטה מלאה וכו') וגם את זה צריך לצרוך בכמויות סבירות. אם אתם בכל זאת רוצים משהו מתוק, אז אפשר לנסות לבדוק עם הדיאטנית שלכם, אפשרות שימוש במוצרים המכילים ממתיקים מלאכותיים. עדי
הוספת שמן זית כתית כבישה קרה למזון, במקום שמנים אחרים, מחוללת נפלאות, גם כי השמן לא רווי, אבל בעיקר כי לשמן זית יש תכונה שמורידה את רמת השומנים בדם.
שלום ציפי אכן רמות הכולסטרול והטריגליצרידים שלך גבוהות, אך הורדת הסוכר מהתפריט הוא רק צעד אחד מתוך כמה: 1. חשוב שתגבילי את כמות השומנים מכל סוג, וביחוד שומנים מהחי, ושומן צמחי מעובד כגון מרגרינה. את יכולה להשתמש בשמן זית או בשמנים צמחיים אחרים, אך בכל מקרה בכמות קטנה. 2. אכילה של סוכר , ביחוד כשכמות הקלוריות היומית גבוהה, גורמת לעליה בטריגליצרידים, כי כל עודף, גם של סוכר, הופך לשומן. לכן מומלץ שתורידי את צריכת הסוכר למינימום. את יכולה לאכול פירות בכמות מוגבלת, כולל פירות יבשים, ולהשתמש במידת הצורך בממתיק מלאכותי, או במוצרים שהם דיאט. 3. פעילות גופנית היא הגורם המשפיע ביותר על רמת הכולסטרול והטריגליצרידים, יותר מאשר שינויים בדיאטה. לכן התחילי, או המשיכי, לעשות פעילות גופנית מידי יום! אפילו הליכה של חצי שעה ביום תשפיע לטובה. 4. עלייך להגדיל את כמות הירקות בתפריט, וכן את כמות הקטניות (חומוס, עדשים, אפונה, שעועית לבנה) והדגנים המלאים(לחם מקמח מלא, קוואקר, תירס, אורז מלא). כל אלה מכילים סיבים תזונתיים שמורידים את ספיגת הכולסטרול מהמעיים לדם, עוזרים לעיכול תקין , ומכילים ויטמינים חשובים. 5. הקפידי על אכילת מוצרי חלב דלי שומן, ובשרים דלי שומן (עוף ללא עור, פסטרמה, פילה בקר, הודו). 6. אחד המזונות החשובים לך ביותר: דגים. הם מכילים שומנים חיוניים שעוזרים להוריד כולסטרול, משפרים את מצב כלי הדם והלב. הם גם עשירים בחלבון ובמינרלים חשובים. אם את לא אוהבת דגים משום סוג, קחי תוסף של שמן דגים. 7. מחקרים מסויימים הראו שצריכה גבוהה של שום (טרי, לא מבושל או אפוי) גם כן משפיעה לטובה על מצב הכולסטרול. אם את אוהבת- הוסיפי שום למזון. 8. בכוונה תחילה לא ציינתי כמויות של שום דבר- על מנת לבנות תפריט שמתאים לך, למבנה גופך, משקלך ואורח חייך כדאי שתגשי לדיאטנית של קופת חולים. בהצלחה.