ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

16/05/2001 | 09:34 | מאת: אני

שלום רב, רציתי לדעת באילו מאכלים יש הכי הרבה ברזל? תודה מראש.

17/05/2001 | 19:49 | מאת: נירה אולנד

שלום אני מקורות הברזל בתזונה הם: העשירים ביותר: חלקים פנימיים כמו כבד וטחול, בשר בקר והודו. פחות מזה יש בעוף ובדגים. היתרון של ברזל ממקורות אלה הוא שזמינותו לגוף גבוהה, הוא נספג בקלות יחסית. מקורות צמחיים של ברזל הם: טחינה (ביחוד טחינה משומשום לא מקולף), קטניות כמו חומוס, עדשים, אפונה, שעועית, מאכלי סויה, שקדים, אגוזים, עלים ירוקים כמו תרד, פטרוזיליה, וכד'. ברזל ממקורות אלה נספג פחות, כי במזונות אלה קיימים חומרים שמפריעים לספיגתו, כמו חומצה אוקסלית או חומצה פיטית. על מנת להגביר את הספיגה יש צורך ללעוס היטב, ולהוסיף לארוחה גם ירק או פרי העשירים בויטמין C, המגביר את ספיגת הברזל (עגבניה, פלפל, כרוב, מלון, תות שדה, פרי הדר). מזונות שונים כמו קורנפלקס מועשרים בברזל, עדיף לבחור אותם על פני כאלה שאינם מועשרים בברזל. הספיגה מהם אינה טובה, אך היא עדיפה על שום דבר. גם כאן כדאי להוסיף מקור כלשהו של ויטמין C. תה וקפה מפריעים לספיגת ברזל. כדאי לא לשתות אותם בסמוך לארוחה, אלא רק שעתיים אחריה. שיהיה לבריאות.

מנהל פורום תזונה טבעית