פלפל אדום - האם מומלץ לאכילה מרובה?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

04/02/2006 | 17:15 | מאת: רות

בשבועיים האחרונים אני סובלת מעייפות רבה, ושמתי לב שאכילת פלפל אדום גורמת לי לנמרצות ולהסתלקותם של הקמטים מהפנים שלי (וזה לכשעצמו מצויין). במקביל, קראתי בספר תזונה כי אכילה מרובה פלפל אדום אינה מומלצת. יש לי מספר שאלות: 1. מהם סגולותיו של פלפל אדום? איזה חומרים הוא תורם לגוף? 2. מה עושה הסולניום לגוף, והאם חומר זה המצוי בפלפל באמת אינו מומלץ? 3. כמה פלפל אדום מומלץ לצרוך ביום? האם ההגזמה מזיקה? תודה רבה על התשובות!

לקריאה נוספת והעמקה
04/02/2006 | 18:45 | מאת: נעמי

הפלפל הוא ירק חצי חריף, ולדברי המרפא הטבעוני יצחק בן-אורי לא רצוי להרבות באכילתו, בגלל ריכוז הסולניום שבו. עם זאת, הפלפל האדום מכיל ויטמין סי בכמות גדולה (פי 4 מאשר בתפוז), וגם סידן.

04/02/2006 | 21:54 | מאת: צביקה קורן

רות שלום, את יכולה לאכול פלפל אדום אחד ביום ללא חשש. החומר שנמצא בו - סולנין, לא מומלץ לחולים בדלקת מפרקים או עם נטייה משפחתית למחלה. הפלפל מכיל הרבה ויטמין C, מינלים וויטמינים נוספים וכן אנטי אוקסידנטים. לא מומלץ לאכול פלפל ירוק. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית