טריגליצרידים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לאחרונה המליץ לי הרופא לטול קפסולות של אומגה 3 (אלספה) עם הארוחות. לדבריו הקפסולות הללו מפחיתות את ערך הטריגליצרידים. יצויין כי הערכים שלי נעים בין 250 ל300 וכי אני נמנע בדרך כלל מלאכול שומנים ומתוקים.
שלום רוני טריגליצרידים ברמה גבוהה בדם בדרך כלל נובעים מנטיה תורשתית, או מצביעים על מצב של הרזיה או של השמנה, כי הם בעצם חומצות שומן שנמצאות במעבר מרקמת השומן לשרירים, או מהמעי אל רקמת השומן. במקרה שלך אין לי מידע על מצבך הגופני, לכן לא ברור לי מה הסיבה לערכים הגבוהים של טריגליצרידים אצלך. מבחינה תזונתית אכן הורדה של כמות השומן (מכל סוג, אך בעיקר שומן רווי), ושל כמות הסוכר והאלכוהול משפרת את מצב הטריגליצרידים. לגבי שמן דגים: ישנן הוכחות לכך ששמן דגים משפר את תמונת הכולסטרול והטריגליצרידים בדם. השמן גם מאריך את משך קרישת הדם (וכך יורד הסיכון להיווצרות קרישי דם). ישנן מספר השערות לגבי אופן פעילותו, אך עדיין לא ברור כיצד הוא עובד בדיוק. חשוב לציין שהמחקרים נעשו על אוכלוסיות שצורכות דגים כמזון עיקרי (אסקימוסים), ושאורח חייהם הרבה יותר פעיל מאשר של האדם המערבי. כמוסות שמן דגים הן בעיניי רק חלק מהסיפור. קודם כל תמיד עדיף בעיני לקבל את המקור ולא את העיבוד- כלומר, לאכול דגים המכילים שומן מסוג אומגה 3 (סלמון, דגי ים צפוניים, מקרל). שנית , על מנת להגיע לשיפור משמעותי יש צורך בכמויות די גדולות של שמן דגים, או של דגים בתפריט, לפחות מנת דג ביום, או לפחות 6 כמוסות של שמן דגים. שלישית, בארה"ב בדקו ומצאו ששמן הדגים בכמוסות מכיל כמויות גבוהות של מתכות כבדות, שהגיעו מכבדי הדגים. כל זאת- לשיקול דעתך. חשוב לי לציין שבנוסף לתזונה, פעילות גופנית מחוללת פלאים לרמות הטריגליצרידים ולרמות הכולסטרול, יותר מאשר כל סוג של דיאטה. בהצלחה.
נירה שלום- ראשית תודה על תשובתך המקיפה. ערכי הטריגליצרידים שלי נעים בין 250-350 ואין ספק כי מדובר בתורשה. אינני שמן ואיני אוכל מזון עתיר שומנים או הרבה סוכרים. הרופא המליץ לי לטול 2 קפסולות שמן דגים ביום עם הארוחות הגדולות. מה דעתך? ושוב-תודות רבות!