חלבונים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
קראתי שחלבונים בונים שרירים האם אכילת חלבון של ביצה כל יום בריאה ? אני אוכל את לחבון הביצה לא מבושלת האם יש לכך יתרון?
שלום יוסי חלבון דרוש לבניית שריר. בדיאטה המערבית המקובלת אנחנו ממילא אוכלים לפחות פי 2 חלבון מכפי שאנחנו באמת צריכים. לכן, גם בלי להגביר את צריכת החלבון, אתה בודאי מקבל מספיק חלבון גם בתפריט הרגיל שלך שיאפשר גם בניית שריר. חלבון ביצה מכיל כ 5 גרם חלבון, כמות לא גדולה. הוא אמנם נספג במעי בקלות רבה , אך למעשה אין יתרון לחלבון המגיע מביצה יחסית לחלבון ממקורות אחרים, כולל מוצרי חלב, עוף, דגים, קטניות, אגוזים וזרעונים. חלבון ביצה לא מבושל מכיל חומר הנקרה אבידין. חומר זה קושר אליו את הויטמין ביוטין, ומונע את ספיגתו. לכן, אם מידי פעם אוכלים חלבון ביצה לא מבושל בצורת מוס, לא נורא, אבל כל יום - בהחלט לא מומלץ . מבחינת עיכול החלבון אין שום הבדל אם הוא מבושל או חי, בכל מקרה הוא צריך לעבור פירוק בקיבה ולהספג במעי. בתאבון.